Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Силата на идентичността

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 16:15-19

Казва им: Но според както вие казвате, Кой съм Аз? Симон Петър в отговор рече: Ти си Христос {Т. е. Месия, Помазаник.}, Син на живия Бог. Исус в отговор му каза: Блажен си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти открили това, но Отец Ми, Който е на небесата.Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър {Значи: Канара} и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.Ще ти дам ключовете на небесното царство; и каквото вържеш на земята, ще бъде вързано на небесата, а каквото развържеш на земята, ще бъде развързано на небесата..

Силата на идентичността е едно от най-силните оръжия, които имаме в живота си. Ако знаем, кои сме ние, тогава знаем и какво можем да постигнем.

Моят син е голям фен на Спайдърмен. Знаете историята: слаб и неуверен студент е ухапан от паяк и получава свръхестествени сили. Отнема му известно време да осъзнае, какво се е случило с него. Той изпробва силите си в неговата спалня, започва да се изкачва по стените и след това скача от покрива на сградата, където живее, с надеждата че неговите сили ще го спасят. Точно това се случва и….. се ражда герой.

Представете си, че той никога не беше открил тези сили. Те пак щяха да са си в него, но той все още щеше да си живее живота на слаб и неуверен студент. Когато познаем Исус и разберем, кой е той, като Петър в Матей 16 се променя нашата идентичност. Като при Петър сила идва в живота ни, но ние не можем да видим нашата нова идентичност, ако не я опитаме и не ходим в нея.

Ние сме, според Павел в Римляни 8, деца на Бога. Ние сме повече от победители във всяка ситуация, в която се намерим. Всичко работи за доброто ни в Христа. Ние имаме сила за всичко чрез Христос, който ни подкрепя. Всички тези свръхестествени сили са в нашата нова идентичност, но ние трябва да ги познаваме и да ги активираме. Кажете си кой наистина сте вие и започнете да тествате, кой сте в Бог. Започнете да вярвате днес, че точно днешния ден ще бъде ден на победа, че сте уверен, че можете да видите невъзможите неща да се случват. Бъдете готови да излезете от комфортната си зона, когато се напрягате, използвайки новите си духовни мускули в Бог.

Както във филма Спайдърмен и в живота може да се получи голяма каша в началото и това да означава поемане на някои рискове, но докато не опитате, никога няма да разберете, какво притежавате в Бог.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Силата на идентичността

  1. [...] си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти… (read more) CategoryНовини Tagsидентичността на новини силата [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>