Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Осъдителна идентичност

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 26:6-9

А когато Исус беше във Витания, в къщата на прокажения Симон,
приближи се до Него една жена, която имаше алабастрен съд с много скъпо миро, което изливаше на главата Му, като бе седнал на трапезата. А учениците, като видяха това, възнегодуваха, казвайки: Защо се прахоса това? Защото това миро можеше да се продаде за голяма сума, която да се раздаде на сиромасите.

Друг крадец на идентичността е осъждането на идентичността на другите хора.

В момента в който вие излезете от вашата собствена идентичност, за да критикувате другите, вие ставате просто подигравчия. Това не сте вие. Аз съм стигнал до извода, че коренът на критикуването на другите е в ниската самооценка или с други думи нуждата да се дръпнат останалите надолу, до нивото където е присмивателя, за да се почувства той по-добре. Само че това е една спирала: колкото повече се подигравате (критикувате останалите зад гърба им пред другите хора), толкова по зле се чувствате.

Сега ако си мислите, докато четете това, “Трябва да покажа това на…., защото точно това трябва да чуе”, тогава предполагам, че това слово е точно за ВАС! Когато се усетите, че се подигравате, осъзнайте се и си спомнете, че истинското ви аз е по-добро от това. Потърсете начини да бъдете позитивни по отношение на хората.

Истински дар е да не виждате винаги човешките недостатъци, а техните силни страни. Благодаря на Бог, че когато Той гледа към нас, не го прави с критикуващ поглед, а Той празнува и напомня за нашите силни страни. Ако се фокусираме върху нашите слабости, ние винаги ще бъдем ограничени от тях, но в момента когато изберем да променим нашия фокус и погледнем към нашите силни страни, тогава получаваме свободата да работим в тях.

Обикновено проблемът не е, че ние нямаме силни страни, а че не можем да ги видим.

Когато погледнете и намерите силните страни в заобикалящите ви, тогава ще започнете да виждате такива и в себе си. Ако обаче критикувате останалите, тогава като резултат ще станете критичен и към самия себе си.

Как можете да промените мнението си за другите позитивно? Потърсете възможност да го правите днес. Когато започнете да го правите, тогава ще започнете да осъзнавате и вашата собствена идентичност в живота.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Осъдителна идентичност

  1. [...] като видяха това, възнегодуваха, казвайки: Защо… (read more) CategoryНовини Tagsидентичност новини Осъдителна [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>