Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Не забравяйте, как изглеждате!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Яков 1:22-25

Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си. Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото; понеже се огледва, отива си, и завчас забравя какъв бе. Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си.

Добре е винаги да помним, че Словото Божие не само разкрива Бог и неговите възможности, но също така разкрива вас и ви позволява да разберете истинския си потенциал.

Когато отворим Библията, ние поглеждаме в божественото огледало, което ни дава истинското отражение на това, кои сме в Христос. Яков ни окуражава да правим следното:

1.Отделете достатъчно време да гледате в огледалото, за да откриете и затвърдите знанието, кои сте вие реално.

Открийте идентичността си според Божието мнение и спрете да гледате в други, ръкотворни огледала, които обещават да ви разкрият вашата “истинска идентичност”, защото те не ви познават истински. Открийте кои сте, като се взирате в книгата на Създателя.

2. Не забравяйте, какво сте видели

Яков казва, когато получите реална картина за това кой сте и на какво сте способен в Христа, да не отминавате и забравяте получения образ, а му позволете да стане ваш водещ, вътрешен образ и познайте себе си чрез него.

Когато прочетем, запомним, приложим и “живеем” намереното в Библията, засягащо нашия живот слово, тогава ние сме постоянно трансформирани към прилика с Христа, а също така можем да освободим и истинския потенциал, с който Бог ни е създал. Предизвикателството днес е да познаем, как изглежда нашето божествено отражение и да живеем според и в хармония с него, а не според евтини човешки такива.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>