Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Планирани да цъфтим

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Псалм 92:13-14

Насадените в дома Господен Ще цъфтят в дворовете на нашия Бог. Ще бъдат плодоносни и в дълбока старост, Ще бъдат сочни и зелени;

Локалната църква е “дома Господен” и Бог обича Неговата църква. Когато решите и позволите вашия живот да бъде насаден в нея, вие се позиционирате да бъдете благословени и да цъфтите. Да бъдете насадени означава, че не само се появявате от време на време, а направо разопаковате куфарите си и я наричате свой дом. В тези стихове Бог използва термини от градинарството, за да ни помогне да разберем, как Той иска да бъдем свързани с Неговия дом, локалната църква. Забележете, че това обещание за процъфтяващ живот е за тези, които са насадени, а не за онези които понякога посещават.

Всеки градинар би ви казал, че ако извадите едно растение от саксията и го сложите в лехата на градината, то ще започне да усвоява веществата от тази почва. Ако обаче го поставите в лехата без да го извадите от саксията, то не може да се възползва от онова, което почвата има за него. По същия начин и ние се свързваме с Божия дом. Ние трябва да се присадим в нея, за да могат нашите корени да се вкоренят и разклонят, за да се подхраним от нея.

Велики обещания за “насадените”:

1.Вашият живот ще продължи да дава плод и ще бъде “високо продуктивен”, дори и на старини

2.Вашият живот ще остане сочен, жив и процъфтяващ, докато другите около вас ще отпаднат

Локалната църква е и винаги ще бъде Божията свръхестествена леха. Намерете изпълнена с живот локална църква и се посадете в нея. Тогава ще видите невероятен ръст ежедневно във всяка област от живота ви. Посадете и вашето семейство в нея и наблюдавайте и тяхното процъфтяване.

Помнете, живата локална църква остава Божия план за промяна на света и тя е онова, което Той е отдаден да построи на земята (Матей 16:18).

Бъдете благословени! Насадете се и останете насадени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>