Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Не обитавайте в миналото

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Исая 43:18-20

Не си спомняйте предишните неща, Нито мислете за древните събития. Ето, Аз ще направя ново нещо; Сега ще се появи; не ще ли внимавате в него? Да! ще направя път в пустинята, И реки в безводната земя.

Забравете старите неща! Ще ви струва цялото бъдеще, ако живеете с миналото, а това е прекалено висока цена. Ако тези предишни неща са негативни, е крайно време да ги забравите и да продължите напред. Ако тези предишни неща са позитивни, е време да благодарите за тях и да тръгнете към следващото, което Бог е приготвил за вас.

Трябва да прекарате живота си живейки за това, което Бог върши в момента, а не мислейки за миналото; спомените са хубаво нещо понякога, но не можем да живеем само с тях. Ако живеете със спомените, това ще ви коства бъдещето

Исая ни инструктира да не живеем/ обитаваме в миналото. Къде обитавате днес? В минал момент ли живеете или в такъв, който се случва сега? За много от вас, които четете това, миналото  което трябва да оставите назад е добро минало, но само защото е такова не значи, че трябва да живеем в него.

Така че, нека спрем да живеем с миналите неуспехи или победи и да обърнем лицето си към днес, за да бъдем част от това, което Бог прави днес. Помнете, че дори и вчера вече е минало!

Какво може да ни помогне, да излезем от миналите моменти с увереност? Вникването в следващата част от стиха, където Бог ни казва, че ще направи нови неща и ни кани да бъдем част от тях.

Бъдете гладни за новите неща, които Бог прави и това ще помогне да се отървете от старите неща.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>