Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Получете, познайте и отдайте внимание!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Исая 43:16-21

Не си спомняйте предишните неща, Нито мислете за древните събития. Ето, Аз ще направя ново нещо; Сега ще се появи; не ще ли внимавате в него? Да! ще направя път в пустинята, И реки в безводната земя..

По отношение на нещата, които Бог върши и “прави да се появяват” ние би трябвало да:

 

 

1.Получим

2.Познаем

3.Внимаваме

Да ги получим

Според речника да получим, означава да разпознаем, различим, визуализираме или разберем. Ние трябва да сме сигурни, че се намираме на ниво в нашето духовно ежедневие, от което можем да усетим и приемем, онова което Бог прави в живота ни или в дадената ситуация.

Би било срамно да пропуснем вълната не нещо, което Бог прави, защото нашите възможности да усещаме “нови неща” са притъпени. Притъпени може би от плътски желания или разсейване. Направете така, че вашите “антени” за духовните неща са опънати и настроени да приемат новите неща, които Бог прави във вашия живот.

Да ги познаваме

Познавайте, когато Бог променя нещата към нов сезон. Исус каза на множествата, цитиран в стиховете по-долу, че те могат да познават физическите неща като климата, но ги е порицал за това, че не мога да усетят и познаят, когато има духовни промени в сезоните. Нека ние не попадаме в тази категория, но стоим с тези, които усещат когато задуха вятъра на промяната.

Лука 12:54-56

Казваше още на народа: Когато видите облак да се издига от запад, веднага казвате: Дъжд ще вали, и така става. И когато духа южен вятър казвате: Ще стане жега; и става. Лицемери! лицето на земята и на небето знаете да разтълкувате, а това време как не знаете да разтълкувате?

Да им отдадем внимание

И накрая, Той иска от нас да внимаваме на промените, или казано по друг начин, да ги познаваме и да живеем в съгласие с тях. Нека се уверим, че разбираме, когато Бог прави нещо ново и сме мотивирани да бъдем част от него, а не да стоим в спомените и миналите моменти. Изберете да живеете в съгласие с онова, което Той прави днес, а не с онова, което вече е направил.

Бъдете благословени и познайте новите неща, които Бог прави в живота ви днес!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Получете, познайте и отдайте внимание!

  1. [...] земя..” По отношение на нещата, които Бог… (read more) CategoryНовини Tagsвнимание! новини отдайте познайте [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>