Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Златното правило

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 7:12

И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.

Този стих е определян от много хора като “Златното правило”, защото ни учи отново за вечния принцип на сеитба и жътва. Помнете, онова което посеем, това и ще изникне, независимо дали е позитивно или негативно.

Забележете, че в стиха не се казва “за някои неща” или “за нещата които прецените”, а вместо това да прилагаме тази мъдрост за “всяко нещо” в ежедневието си.

Помислете за това златно правило за момент в началото на този напълно нов ден, защото той наистина е добра основа за разсъждения.

“Реколтата” от начина по който хората ни третират, се корени в семето на начина, по който ние третираме другите. Помислете си за това, как бихте желали хората да се отнасят с вас днес. А сега си задайте важния въпрос: “Така ли се отнасям аз с хората?”.

Уравнението на живота е лесно:

Искаш милост от хората – прояви милост към тях

Искаш щедрост от хората – бъди щедър към тях

Искаш простителност от хората – прощавай

Не е ли прекрасно, че Бог поставя фокус пред хората живеещи за Царството  да бъдат онези, които правят първата крачка. Нека се замислим, за това как третираме другите днес и тогава можем спокойно да очакваме бъдещето, уверени във вида на жетвата, която ни очаква.

Направете изчисленията, съберете нещата които закона и пророците изискват и ще получите  нужния резултат.

И помнете – вие първи!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>