Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Просперитетът работи най-добре, когато има добра цел за него

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Псалм 122:9

Заради дома на Господа нашия Бог Ще търся доброто (просперитета) ти.

Защо търсите просперитет?

Аз открих, че просперитетът е прекрасно нещо, когато е свързан с добра цел. Когато хората търсят просперитет, но нямат цел за това освен лично облагодетелстване, точно тогава нещата тръгват в грешна посока. Няма нищо лошо в просперитета, но той просто се нуждае от добра цел. Той функционира най-добре, когато има цел и особено, когато тази цел е добра.

Съществува ли по-добра цел за търсене на просперитет, от тази за дома Господен? За мен това е най-добрата причина за търсене на успех. Дома Господен – локалната църква – това е Божественият план за промяна на света. Когато благославяме дома Господен, ние благославяме далеч, далеч отвъд четирите стени които го ограждат.

Когато си поставите цел в сърцето да търсите просперитет  не само, за да обогатите собствения си живот, но да благословите и Божия дом, тогава вие наистина се позиционирате да бъдете благословени. Бог ще ви постави винаги там, където трябва да бъдете, за да се изпълнява това желание и то да се изпълнява постоянно.

Просперитетът има нужда от цел: причина да съществува. Бог ще освободи успех и просперитет, когато вашето сърце и желания са основани на Неговите ценности. Винаги помнете – ние може да работим много и да имаме брилянтни мениджърски способности за добър успех чрез тях, но в крайна сметка без Бог ние бихме били едно нищо.

“… да не би да речеш в сърцето си: Моята мощ и силата на моята ръка ми спечелиха това богатство. Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство; за да утвърди завета, за който се е клел на бащите ти, както прави днес.

Защо търсите просперитет днес? Може да имате цял списък със “защото”, които са добри и валидни причини, но си направете услуга и се уверете, че имате “Господния дом” в този списък!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>