Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вечен просперитет

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Марк 8:36-37

Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си? Защото какво би дал човек в замяна на живота си?

Този стих ме кара да се замисля за живота и внезапната смърт на поп гения Майкъл Джаксън. Той изглеждаше на света като човек, който има всичко желано от останалите, но изглежда, че всъщност не се е радвал на това или не го е приемал като нужното за успешен живот. Истината е, че нито признанието, нито славата или парите са могли да бъдат сравнени или добра сделка за размяна с вечната му душа. Разбира се ние можем да се надяваме, че той е срещнал Бог в последните си дни, защото мисълта за изгубената вечност е нещо ужасно. Просто няма думи, които да изразят ужаса от подобна съдба.

Исус задава два въпроса в този стих:

Въпрос едно

Какво ще спечелите, ако успеете да спечелите целия свят, а изгубите душата си?

Кратковременният успех (в настоящия живот) реално не е никакъв успех. Бог иска нашия живот да има влияние и успех тук на Земята, но също и по-важно успех, който стига отвъд гроба.

Да стигнем до вечността с Бог, оправдани и опростени чрез съвършеното дело на Христос, е най-големия успех за човек и нищо друго спечелено или постигнато в тази реалност на живота, не може да бъде добра размяна за това. Да чуете Отец да ви казва “Добра работа, добри и верни слуго”е по-важно от всичко останало.

Въпрос две

Какво може да даде човек в замяна на живота си?

Отговорът е нищо! Нищо не е толкова ценно и няма да бъде прието и достатъчно, да замени вашето спасение и изкупление.

Живейте за повече от моментния успех, който този живот може да предложи. Живейте, за да познаете вечния просперитет в Христос!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>