Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бог работи

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Филипяни 1:6

като съм уверен именно в това, че оня, който е почнал добро дело във вас, ще го усъвършенствува до деня на Исуса Христа.

Апостол Павел е бил уверен и вие трябва да бъдете също, че Бог работи във вас днес и ще продължи да работи, докато завърши онова, което е започнал. Бъдете уверени за това, защото Той не е непостоянен и винаги ще завърши започнатото от Него.

Някога когато сте пътували по пътя, виждали ли сте работници работещи по него или в някоя дупка по пътя? Обикновено те имат някаква ограда, за да ги пази от идващите превозни средства и има знак “Внимание! Път в ремонт”. Шампиони, знайте, че днес има ограда, която пази вашия живот и голям знак, който казва “Радвайте се, Бог работи!”

Той е обещал да продължи да работи в нас до последно, а всичко което ние трябва да направим, е да стоим твърдо в Него. Продължавайте да Му давате достъпа, от който Той има нужда до дупката, по която работи. Твърди и покорни е всичко, от което Той има нужда вие да бъдете, за да работи във вас.

Той цели пълно завършване на делото и нищо по-малко. Бог не обича половинчатите неща. Той прави всички неща напълно нови. Ние трябва ежедневно да Му благодарим за постоянната трансформация в живота си, която е резултат от работата на Неговото слово и Неговия Дух в нас, когато я чувстваме, но и когато не я усещаме.

Искам да обърна внимание на две неща:

1.Не бъдете по-строги със себе си, отколкото е Той! Живейте, за да бъдете ученици, но не бъдете прекалено строги със себе си! Вие сте просто една работа в прогрес. Поемете дъх и се радвайте на пътуването. Нека си го признаем, вие най-вероятно не сте там, където искате, но сте по-напред от положението, в което сте били, когато сте започнали. Той знае какво е следващото нещо, върху което трябва да работи във вас, така че най-добре е да се радвате и да останете твърди.

2.Не бъдете твърде строги към другите! Помнете, че те също са Божия работа и като вас, те също са в процес на работа. Той е зает да работи върху тях, също както е зает и с вас. Когато мислите по този начин, това ви кара да се обхождате с благодарност. Нека третираме останалите със същата милост и търпение, които Бог показва към нас ежедневно.

Пожелавам ви приятен ден и помнете: РАДВАЙТЕ СЕ, БОГ РАБОТИ – дори и когато не усещате!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Бог работи

  1. On July 19, 2021 at 15:18 Бог работи – Evangelsko.info said:

    [...] също, че Бог работи във вас днес и ще продължи… (read more) CategoryНовини TagsБог новини работи Китайски домашни [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>