Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Гордостта не ви е приятел

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Яков 4:5-6

Или мислите, че без нужда казва писанието, че Бог и до завист ревнува за духа, който е турил да живее в нас? Но Той дава една по-голяма благодат; затова казва: “Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат”

Добре е всички ние да помним, че гордостта не е приятел на живота и съдбата ни. Тя може да ви накара да окажете съпротива на Божията ръка, вместо да се предадете на повдигащата и благодат.

На знам за вас, но аз не искам да живея упорствайки на Бог, а вместо това искам да опитам Неговата ежедневна милост, която ме подкрепя. Ключът е много прост: дръжте гордостта извън вашето сърце и живот. Вместо това, позволете на смирението (не фалшивата покорност) да израсте в коридорите на вашето същество.

Гордостта и арогантността са предшественици на неща, които не желаем.

Притчи 16:18-19

Гордостта предшествува погибелта, И високоумието – падането.По-добре да е някой със смирен дух между кротките, Нежели да дели користи с горделивите. “

Няма нищо лошо в здравословната гордост от онова, което правите, но това е много различно от нездравословната гордост, която стои арогантно срещу лицето на Бог и Неговата мъдрост. Помнете, че точно гордостта подлъга Сатана относно това, което той реално беше и това беше вратата, през която той бе изгонен от небето.

Сатана имаше доста добра работа – той беше водач на хвалението, имащ превилегията да насочва поклонението на небесата към Бог. За съжаление един ден той реши, че вече не иска да го насочва към Него, а иска да го задържи за себе си. Точно в този момент, разрушението го завладя.

Можем ли всички днес отново да се устремим към смирено ходене с Бог и без да се страхуваме да празнуваме, за това което Той ни е дал и направил, имайки предвид, какво бихме били без Него.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>