Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Гордостта не ви е приятел (продължение)

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Притчи 16:18

Гордостта предшествува погибелта, И високоумието – падането.”

Истински отрезвяваща мисъл тази сутрин – гордостта всъщност може да ви лиши от чудесата, които Бог има за вас.

2 Царе 5:11-12

А Нееман се разгневи, та си отиде, като казваше: Ето, аз мислех, че той непременно ще излезе при мене, ще застане, и ще призове името на Господа своя Бог, и ще помаха ръката си върху мястото, и така ще изцери прокажения. Реките на Дамаск, Авана и Фарфар, не струват ли повече от всичките води на Израиля? Не мога ли да се окъпя в тях и да се очистя? Затова, той се обърна и си отиде много разгневен.

Тук четем за изпълнения с гордост отговор на командира на сирийската армия, мъж на име Нееман. Да, той е бил много важен човек, но е имал и един изключително голям проблем – бил е прокажен.

Нееман може и да е бил високопоставен военачалник, но е бил в същото време и мъж, умиращ от неизлечима, прояждаща тялото му болест, което е значело, че както всеки друг прокажен е имал нужда от божествено чудо.

Това много необходимо чудо не е било никакъв проблем; той е отишъл при Елисей за помощ и Елисей е изпратил съобщение (рецепта) за него от Бог, относно това, какво е трябвало да направи, за да бъде изцелен. Когато Нееман чул рецептата обаче, той се е обидил, вместо да се зарадва. Защо? Много просто: заради неговата гордост.

1.Той е бил обиден от факта, че Елисей не е дошъл лично при него, а му е изпратил съобщение.

2.Той е бил обиден и от онова, което Бог е очаквал от него

3.Той е бил обиден и от мястото на което е трябвало да го направи и е мислел, че знае по-добро такова

Прочетете стиховете отново и обърнете внимание на горделивия тон, който му е помогнал да се почувства важен и значим, но за негово съжаление го е отдалечил от приготвеното божие чудо за неговия живот. Гордостта винаги има различно звучене и тон в себе си. Винаги внимавайте, когато го чуете и се уверете, че бързо се справяте с него.

Нееман се ядоса много. Защо? Защото той почувства, че онова което Бог му каза да направи, го обиди по някакъв начин. Виждате ли, как гордостта може да ви попречи да достигнете до онова, което Бог има за вас. Бог не искаше да го обиди, а да му помогне и подобри състоянието му. В същото време обаче Бог имаше план да го изцели от неговата нездравословна гордост, която също като проказата, само му вредеше.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Гордостта не ви е приятел (продължение)

  1. [...] та си отиде, като казваше: Ето, аз мислех, че той… (read more) CategoryНовини Tags(продължение) ви Гордостта не новини [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>