Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Нещата са различни, когато Той преобръща нещата

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 5:4-6

И като престана да говори рече на Симона: Оттегли ладията към дълбокото и хвърлете мрежите за ловитба. А Симон в отговор рече: Учителю, цяла нощ се трудихме, и нищо не уловихме; но по Твоята дума ще хвърля мрежите. И като сториха това, уловиха твърде много риба, така щото се прокъсваха мрежите им.”

Рибарите бяха заети да ловят риба през цялата нощ и не бяха хванали нищо, а те бяха опитни рибари, не аматьори. Те познаваха в детайли занаята си и бяха направили най-доброто на което бяха способни, но не бяха уловили нищо. Най-вероятно бяха много изморени, с нетърпение завършвайки чистенето на мрежите, за да си отидат в къщи и да починат. Точно тогава обаче, след като свърши проповедта Исус им каза “Хей, опитайте още веднъж!”. Забележете, че те все още не бяха негови ученици, просто слушатели и зрители. Това което щеше да се случи, щеше да ги промени. Те можеха да отговорят по много различни начини, може би казвайки ядосано “Шегуваш ли се с нас?”. Можеше да отговорят саркастично, казвайки „Ние чухме за теб. Ти си синът на дърводелеца. Разправяй се със столовете, приятелю, а остави риболова на нас!“.

Вместо това те избраха да се подчинят на думите му и не бяха разочаровани. Той обърна неуспешното риболовно пътуване в грандиозен успех, който послужи за благословение и на много други рибари в този ден.

Добре, помислете за това – същите рибари, същите лодки, същите мрежи. Всичко беше същото освен едно нещо: Исус не беше с тях. Това беше единствената добавка към сценария, която направи разликата. Исус с тях стана причина техните действия да преуспеят изобилно.

Ние може и да не сме рибари, но подобно на тях, Исус сега е с нас в каквото правим и това означава, че ние можем да очакваме успех, там където сме се проваляли. Може би вие сте опитвали неща в миналото в бизнеса или взаимоотношенията си, който не са проработили. Чуйте, ако Исус ви каже да опитате отново, не позволявайте на миналия ви опит да ви спре, да хвърлите мрежите си отново.

Като рибарите и вие може да си помислите, че от това няма да има полза, но все пак направете онова, което направиха те, а след това го хвалете и повярвайте в Него, когато видите различен резултат. Всичко в ситуациите пред които се изправяте може да изглежда същото, но Исус сега е тук и с вас и може да направи разликата и да доведе до успешен резултат, ако опитате отново.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Нещата са различни, когато Той преобръща нещата

  1. [...] ще хвърля мрежите. И като сториха това, уловиха… (read more) CategoryНовини TagsКогато Нещата новини преобръща [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>