Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Затворници на надежда

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Захария 9:11-12

А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров. Върнете се в крепостта, Вие обнадеждени затворници; Още днес възвестявам, Че ще ти въздам двойно;.”

Какъв прекрасен текст за старт на този нов ден!

Когато и да чета Захария, аз оставам учуден от точността на пророческите слова в тази книга, когато става въпрос за Исус. Той говори толкова ясно за Исусовото идване и причините за него, дори и до подробности като влизането в Йерусалим на муле като Цар и Спасител (стих 9) много, много години след това. Той също говори и за завършеното дело на кръста и направените неща, за да се пролее Исусовата кръв на завета в жертва за нас.

Погледнете на резултатите, които ни се разкриват в тези стихове: ние сме изкупени и изведени от “безводния ров”. Разкрива се също и че ние сме станали пленници – не пленници на нещо негативно, а вместо това хора “осъдени” да бъдем затворници на надеждата; да имаме вяра и надежда в очакването да ни се случат добри неща. И накрая завършват с обещание за двойно възстановяване.

Днес това е изпълнено –  Исус проля кръвта си, а ние наистина сме затворници на вяра; вече не сме затворници на вина или срам, а на вяра! Когато се събудихте тази сутрин, помечтахте ли си за още невижданите неща, които Бог ви е обещал? Ако не сте, е време да започнете. Точно като Авраам ние трябва да бъдем изпълнени с божествена вяра, особено когато се намираме в моменти изглеждащи безнадеждно.

Предполагам, че всичко се свежда до това, в какво вярвате. Много хора днес живеят без вяра, затворници на притеснения, страдащи от болно “сърце”, защото са положили надеждата и вярата си в неща, които се разклащат и не могат да произведат резултатите, които са обещали. Библията казва, че “ожиданото очакване изнемощява сърцето”. Бог не иска ние да сме с изнемощяло сърце, а такива които виждаме нашите най-големи мечти, Божии обещания да се осъществяват постоянно.

Хей, ако Бог е обещал, то ще се осъществи, ако не губите вяра. Днес, погледнете на себе си като затворник на вяра – позволете на вярата ви в Бог да ви държи като пленник, не пленник в негативния смисъл на думата, а по-скоро в сигурност, като силна кула, която не може да бъде превзета. Каква прекрасна мисъл! Защо да не направим, каквото казва стиха: да се върнем в крепостта на вярата си (Бог и Неговото слово) и да се приготвим да видим, как Бог ни възстановява двойно. Нещата просто ще стават по-добри, нали?

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>