Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вярата винаги ви отвежда към дълбокото

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 5:4-6

И като престана да говори рече на Симона: Оттегли ладията към дълбокото и хвърлете мрежите за ловитба.”

Забележете, че Исус каза на рибарите да “оттеглят ладията към дълбокото”. Той не им каза просто “Стойте тук до брега”, а вместо това “идете към дълбокото”. Уловът на риба, който те никога не очакваха и съществуваше само в най-смелите им мечти, лежеше дълбоко навътре в морето.

Докато вървите с Бог през годините, Той често ви призовава да отидете в дълбоките води на  вашта вяра; места на които не сте били преди и не сте преживявали. Защо? Той иска да израсти вярата ви.  Вярата никога няма да порасне, докато стоите до брега. Плитчините са мястото откъдето започваме, но не е локацията в която Бог ни оставя да ловим риба и не е мястото, където сме предопределени да завършим това риболовно пътешествие, наречено живот.

Бог иска вие да имате “голям улов” във вашия живот, но реалността е, че той се случва в дълбоките води. Когато изоставите брега, вие оставяте сигурността и чрез това, се фокусирате върху вашето упование в Бог. Когато изоставите комфортната зона и спокойното пристанище на сигурността, вие плувате в течението  на свръхестественото и точно там, в дълбокото, Бог прави неща, които са дори отвъд вашето въображение и мисли (Ефесяни 3:20).

Помнете, Петър беше в “дълбоките води”, когато той излезе от лодката и вървя по водата, според обещанието от Бог (Матей 14:30). Велики неща се случват на дълбокото! Хей, шампиони, не живейте в плитчините, когато става въпрос за Бог. Когато Го чуете да ви призовава в дълбокото, оставете брега и поемете въздух на вяра, за да можете да пътувате към Неговото обещание. И така, какво искате да ловите – миди и цаца край брега  или риба тон и риба меч на дълбокото?

Колкото до мен и моя дом, ние тръгваме след големите риби. А вие?

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Вярата винаги ви отвежда към дълбокото

  1. [...] до брега”, а вместо това “идете към дълбокото”…. (read more) CategoryНовини Tagsви винаги Вярата дълбокото към новини [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>