Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Верността започва с вяра

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 25:14-15

Защото е както, когато човек при тръгването си за чужбина, свиква своите слуги, и им предаде имота си. На един даде пет таланта, на друг два, на трети един, на всеки според способността му; и тръгна.”

Тази притча ни напомня за връзката, която трябва да имаме с нашия Господ, Исус. Той е тръгнал на “дълго пътешествие” и е поверил Неговото Царство на последователите си. Ние всички сме получили отговорности в Неговото царство и сме призовани да бъдем верни, с онова което ни е поверено до Неговото завръщане. Нашата вярност към Исус започва с вярата в Него. Ако не Го вярваме, ние просто няма как да Му бъдем верни.

Да имаме вяра в Исус означава да повярваме в каузата на Неговото царство, да имаме увереност в Неговия план, да му вярваме във всички сезони от живота си. Такава вяра съвсем естествено ще произведе верност в нашия живот.

Помислете за начина, по който се отнасяте с лидерите в живота си. Ако не вярвате на човека за когото работите, тогава вие няма да сте верен. Верният служител вярва в своя лидер, дори и в трудни времена; вярва в идеята; има увереност във взетите решения; отдаден е и е надежден. Всички тези атрибути на вяра произлизат от вярата в личността, на която служите.

В тази притча “господарят” беше склонен да повери неговото богатство на слугите си, защото знаеше, че те имат вяра в него – те му вярваха и обичаха неговото господство. Господарят би бил глупак, ако повереше имота си на някои, които му се съмняваха или мразеха неговото управление.

Ако сте разочарован, че не ви са дадени повече отговорности в определени области на живота ви, тогава може би трябва да си зададете въпроса: вярвате ли в авторитетите над вас? Те ще са наясно, ако вие не им вярвате и в този случай последното нещо, което ще ви предоставят, е значителни отговорности.

Това ни оставя с избор – или да отидем и служим на някой друг, или да вземем решение и да имаме вяра в нашите лидери и на база на това да станем верни слуги. Може би е добре да се молим с молитва подобна на мъжа в Марк 9:24 “Вярвам[Господи]. Помогни на моето безверие!”

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>