Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Верността се позиционира за служене

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 25:14 и 25

Защото е както, когато човек при тръгването си за чужбина, свиква своите слуги, и им предаде имота си.

Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! в малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си.

Онези на които бяха дадени отговорности в това царство, бяха такива, които вече имаха позиция на “слуги”. Господарят не избра да даде имота си на съседите, или на инвестиционен брокер. Той го остави в ръцете на своите служители. Защо? Защото им вярваше.

Когато служим на хората с авторитет над нашия живот, ние се позиционираме под техния авторитет. Колкото повече служим на лидерите си, толкова повече ние показваме, че може да ни се вярва и неизбежния резултат ще бъде, че ще ни бъдат възложени отговорности.

Отнема време да се изгради доверие и затова в локалните църкви не се дават позиции на лидери на хора, само няколко минути след запознанството ни – без значение колко популярни са те, или колко качества имат. Първо ги наблюдаваме, за да видим как служат. Само след като служат постоянно за някакъв период от време, с чисти сърца, нашето доверие в тях нараства и евентуално те получават отговорности в Божия дом.

Когато заемете позиция на “слуга” (и има изградено доверие) вие ще получите отговорности. Когато получите отговорности, вие ще имате възможност да бъдете верен. Нашите възможности да бъдем верни се определя от отдаването ни преди това да бъдем слуги.

Всеки верен лидер е първо верен слуга!

Исус вървеше по земята като цар – слуга. Той беше голям лидер, но под авторитета на Отец, той показа и велико покорство и служение. В Марк 10:45 Той каза “Защото наистина Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.Исус беше за това тук на земята и Той го изясни на учениците си, като им каза ясно, че ако искат да бъдат “велики” в Божието Царство, те трябва да бъдат “слуги на всички” (Марк 9:35).

Проблемът е, че е нужно смирение, за да служиш. Толкова често хората се отдръпват от “служенето”, защото са прекалено горди. “Защо трябва да се ”принизявам” до тази позиция?”. “Аз съм призван и способен за по-велики неща от това”. Може и да сте призовани и способни за по-велики неща, но никога няма да ги преживеете, ако не се смирите и не СЛУЖИТЕ. Помнете, че “Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат (1 Петрово 5:5)

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>