Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Къде отивате, когато сте жадни?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Йоан 7:37-38

А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие. Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието.

Тук виждаме Исус да застава в средата на доста натоварено място и да задава следния въпрос: “Има ли жадни?”. Беше последния ден от великия празник, така че беше много вероятно да има доста жадни хора, но Исус не питаше за физическа жажда. Той не предлагаше охладено Pepsi на онези, които бяха стояли на слънцето толкова дълго. Исус говореше за дълбоката жажда, която всеки от нас има в себе си, за онази вътрешна жажда която както и физическата жажда, кара хората да търсят начини да я задоволят.

Както беше тогава, така е и сега. Хората изпитват жажда, която не знаят как да задоволят и търсят начин да го направят. Ние всички го правим, като променяме нещата – от връзки до новости и нови места. Тези нови неща и връзки обаче ни задоволяват само за кратко и тогава жаждата отново се връща, като оставя чувство на неудовлетворение отново.  Това е така, защото само живата вода която идва от Бог, може истински да задоволи вътрешната жажда на човек. Ние сме били създадени да пием жива вода, онази духовна вода, която идва от извора на Божия Дух в нашите духовни резервоари, нашия вътрешен човек. След това тази вода се излива навън и напоява, обновява и съживява всяка част от нашето съществуване.

Когато Божията река започне да тече в нас и ние започнем да пием от нея, всяка друга жажда в нашия живот е задоволена и ние вече не търсим задоволяването й от други източници, които сме използвали в миналото, защото сме нямали друга опция. Само една глътка от Божията жива вода и всички други неща вече не са желани. Това прилича на случая, когато вие пиете истинска CocaCola и след това не искате и да чуете за други, местни, евтини марки Кола. Знаете ги… 2 литра за дребни стотинки.

Хей, шампиони, спрете да търсите и пийте от живата вода на Бог! Когато го направите, тя ще заживее във вас, носейки удовлетворението, за което сте жадни.

Пийте!
Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>