Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Изберете изхода “Нещо за деклариране”!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Йов 22:27-28

Ще Му се помолиш, и Той ще те послуша; И ще изпълни обреците Си. И каквото решение направиш, ще ти бъде потвърдено; И светлина ще сияе по пътищата ти.

Добре дошли в напълно новата година! Уверете се, че на старта й вие декларирате за какво вярвате, че Бог ще направи за вас и с вас през нея – независимо дали за вашето семейство, финанси, здраве или друга област от живота ви. Направете декларация на вяра!

Като чест пътник аз много пъти съм на някои от лондонските летища. След като съм минал паспортния контрол и съм си взел багажа, аз трябва да направя още един избор, преди свободно да напусна летището: трябва да направя избор базиран на декларация. Когато приближавам към изхода пред мен визуално се изправят два избора при граничната охрана “Нещо за деклариране” и “Нищо за деклариране”. Повечето от нас си спомняме, че сме имали този избор при връщане в страната ни, нали? Изборът през коя врата да минете е лично ваш. Аз всъщност никога не съм избирал вратата “Нещо за деклариране” и се радвам да кажа, че и никога този мой избор не е бил подлаган на проверка.

Все пак сега, когато оставяме старата година и навлизаме в новата, сме в същото положение като да стоим в духовната версия на тези митнически врати. Всички ние имаме избор . Ще стъпим ли в новата година с декларация за нещо, което вярваме или ще си наведем главата и ще се опитаме да бъдем незабелязани от живота? Истината по отношение на старта на новата година е, че вие не трябва никога да минавате през вратата “Нищо за деклариране”, а вместо това да изберете “Нещо за деклариране”. Друга истина е, че всъщност всички ние декларираме нещо, когато започваме новата година, дори и когато това е нашето мълчание – така че реалният въпрос е “Какво декларирате тази година?”.

Какво вярвате и изповядвате, че Бог ще ви даде през тази година?  Говорите ли думи, които са базирани на Божиите обещания за вас, или декларирате неща, които са базирани на вашите страхове и негативни очаквания, формирани върху скорошни негативни преживявания? Аз вярвам, че нашите изповеди трябва да бъдат изповеди на вяра, не на страх – изповеди, които идват като резултат от това, че ние сме позволили Неговите думи и обещания да направят нашите мечти по-големи.

Вашите декларации позволяват на Бог да има материал за работа, особено когато те са думи извиращи от искрена вяра в сърцата ви. Помислете отново за прекрасните истини в днешния стих; помислете за момент, какво се казва в него, че ще се случи, когато изповядаме Божиите обещания за нашия живот:

  • Ще Му се помолиш, и Той ще те послуша
  • И каквото решение направиш, ще ти бъде потвърдено
  • И светлина ще сияе по пътищата ти

Когато правите първите си стъпки в тази нова, дадена от Бог година, уверете се, че излизащото от устата ви няма да стане причина за неуспешна година за вас. Вместо това, позволете на думите които декларирате с вяра да насочат живота ви по посока на нещата, които Бог е приготвил за ва. Декларирайте Неговото Слово и нищо друго!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>