Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бъдете реалистични

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 9:26

Защото, ако се срамува някой от Мене и от думите Ми, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в Своята слава, и в славата на Отца и на Своите ангели.

От няколко дни говорим за “великата заповед”, която е Божието желание за всеки от нас – да вървим по света, а и в собствения си свят, представяйки Него по начин, който кара хората да отиват при Исус.  Ние трябва да имаме смелостта да разказваме историята за това, което Той е направил за нас при всяка възможност.

Ето една опорна точка по отношение на тази история: бъдете реалистични – Той е Който, а не каквото! Бог не иска да представяте и защитавате някаква теория с налични факти, а една реална личност – човека Исус. Библията казва, че историята на Исус е добра новина (благовестие) за слушателите (Римляни 1:16). Нека се уверим, че винаги даваме на хората “добра новина”, а не някаква стара история. Когато вие лично познавате Исус, вие знаете че няма нищо от което да се срамувате, а трябва да се гордеете с всичко свързано с Него. Религията е нещо съвсем различно и ако разказвате нея, с всичките й правила и осъждения, вие може и да бъдете засрамени. Не и от историята за Исус, защото всичко свързано с Него е атрактивно.

Днешния текст е много силен. Не знам за вас, но аз не искам Той да се срамува от мен, така че по никакъв начин аз няма да се срамувам от Него. Има много християни, които Го третират като грозна приятелка или приятел; когато са в църква те пеят всички песни за любов към Него, но когато след това на път за вкъщи се срещнат с някой приятел, който не Го познава, те Го избутват бързо настрана и се правят, че не са с Него.

Ако вие бяхте на мястото на този приятел или приятелка, който всеки път го прикриват, когато се появи някой друг, как бихте се чувствали? Колко дълго бихте понесли това отношение преди да зададете въпроса “Ти срамуваш ли се от мен и защо?”.

Хайде! Исус със сигурност не е някой, от който да се срамувате. Ако Той е направил във вашия живот онова, което направи в моя, тогава вие знаете, че Той заслужава да се парадира с Него, а не да бъде крит. Дръжте религията скрита далеч, но Исус в полезрението. Издигнете го на мястото, на което Той трябва да бъде и гледайте, как точно според обещанието хората ще бъдат привлечени от Него. Помнете, те ще бъдат привлечени към Него във вас, защото сега вие сте Негов дом.

Предизвикателство: прочетете отново Евангелието и си припомнете, колко прекрасен е Той – Той никога не трябва да бъде вашата добре пазена тайна.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>