Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Имайте дух на превъзходство!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Данаил 6:1-5

Видя се добре на Дария да постави над царството сто и двадесет сатрапи, които да бъдат из цялото царство, и над тях трима князе, един от които бе Даниил, за да дават тия сатрапи сметка на тях, и тъй царят да не губи. В това време тоя Даниил се отличаваше от другите князе и сатрапите, защото имаше в него превъзходен дух; и царят намисли да го постави над цялото царство. Тогава князете и сатрапите се стараеха да намерят причина против Даниила относно делата на царството; но не можаха да намерят никаква причина или вина, защото той бе верен, и в него не се намери никаква погрешка или вина. И тъй, тия човеци рекоха: Няма да намерим никаква причина против тоя Даниил, освен ако намерим нещо относно закона на неговия Бог.

Искам да обърна вниманието ви върху героя от Стария Завет наречен Данаил, защото има няколко велики неща, които можем да научим от неговия живот. Той беше човек, който избра да живее изцяло за Бог, живя като шампион в неговото поколение и ние можем да се поучим от него.

Данаил беше човек, който живееше в нация в изгнание. Неговата нация беше завладяна от царя на Вавилон и повечето от неговите сънародници бяха отведени като пленици там. Това може и да не е била родната страна на Данаил, но той е просперирал и там и беше повишен до най-високи длъжности. Помнете, Бог може да издигне и даде просперитет на хората си навсякъде, ако те живеят за Него!

Данаил се различаваше (не се смесваше с тълпата) от всички останали лидери, дори и онези, които бяха местни. Защо? Защото той беше мъж с прекрасен дух. Той беше мъж, който ценеше съвършенството и всичко което правеше, го правеше добре. Съвършенството (перфекционизмът) е основен  фактор за Бог да промотира живота ви. Когато вие, както Данаилд, изберете да живеете съвършен живот със съвършен дух вие винаги ще бъдете повишени над тълпата, в каквото и общество да се намерите.

Точно неговият съвършен дух привлече вниманието на царя. Когато живеем, поставяйки фокус на съвършенството, ние също ще привлечем вниманието на царете (важните хора). Царят търсеше някого, да му възложи отговорности. Той видя много добри изпълнители и надарени хора, но когато видя Данаил, човек който правеше нещата перфектно, му възложи работата.

Защо? Ето няколко причини:

1.Съвършенството се проявява навреме – ако имате прекрасни таланти, но те не са явни в правилното време, каква полза от тях?

2. Съвършенството не спира да функционира, докато нещата не са приключили

3.Съвършенството не търси начин за скатаване (спестяване на усилията).

Има и много други, но тези ще ви дадат достатъчно теми за размисъл днес. Всеки работодател поставя приоритет върху перфекционизма на онези, които иска да повиши. Знаете ли какво – и Исус нашият Цар прави така. Когато търсим съвършенството в живота си по отношение на Неговата воля, Той ще ни използва и ще ни изпрати да вършим неща, за които други могат само да мечтаят.

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Имайте дух на превъзходство!

  1. On January 27, 2014 at 19:02 dimiter said:

    това е горделивост, дето го проповядваш, караш хората да се имат за нещо повече от останалите, имайки дух на превъзподство.

  2. On January 28, 2014 at 12:38 Стоян Пенчев said:

    Здравейте, Димитър! Благодаря Ви за коментара! Разбира се, че всеки има право на мнение, но не мисля, че е редно да се правят толкова твърди констатации и да се вменява на хората, чуждото мнение. Можете да кажете какво мислите и както виждате аз не премахвам Вашия коментар, въпреки че това би било най-лесното действие от моя страна. Изразявайте мнението си, но не ми казвайте и съдете, как трябва аз да мисля, защото както Вие така и аз имам собствено мнение. Щом Библията казва за Данаил, че “имаше в него превъзходен дух” аз съм съгласен с това твърдение и съм готов да застана зад него.
    Пожелавам Ви благословен и успешен ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>