Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Съвършенството в живота ви ще размърда околните!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Данаил 6:3-5

В това време тоя Даниил се отличаваше от другите князе и сатрапите, защото имаше в него превъзходен дух; и царят намисли да го постави над цялото царство. Тогава князете и сатрапите се стараеха да намерят причина против Даниила относно делата на царството; но не можаха да намерят никаква причина или вина, защото той бе верен, и в него не се намери никаква погрешка или вина. И тъй, тия човеци рекоха: Няма да намерим никаква причина против тоя Даниил, освен ако намерим нещо относно закона на неговия Бог.

Нека останем с разсъжденията за Данаил и неговия съвършен дух и днес.

Когато изберете да живеете с дух на съвършенство, това винаги ще предизвиква реакция в останалите. Някои от тях ще бъдат мотивирани и предизвикани към по-добро, а други както виждаме при Данаил, ще бъдат обезпокоени и няма да искат да имат нищо общо с предизвикателствата и промените.

Погледнете към стих 4: Данаил, чрез съвършения живот който имаше, беше предизвикателство за останалите лидери, които вместо да гледат на него като “пример”, го намразиха и се опитаха да го съборят. Защо за тях не беше лесно да го последват и подражават? Стих 4 ни отговаря ясно: “защото той беше верен”. Когато  гледаха живота му под микроскоп, те не можаха да намерят недостатък, защото съвършенството го бе пропило до самата му същност.  Неговия верен начин на живот осигури липсата на недостатъци, които можеха да го провалят. Еха, това ме въодушевява. А вас? Казва се “и в него не се намери никаква погрешка или вина”

Когато четете тази история виждате, че те трябваше да измислят начин да го злепоставят чрез неговия молитвен живот, защото нямаше други ресурси, които да използват. Това беше така, защото Данаил беше човек отдаден на съвършенството, което значи, че нямаше малки недостатъци, защото се грижеше старателно за всички детайли в живота си. Когато живеете с дух на съвършенство, това премахва всякаква вина от вас и хората трябва да измислят лъжи и постановки, ако искат да ви злепоставят. Ето така Бог иска да живеем.

Те решиха да го злепоставят използвайки неговия молитвен живот, защото знаеха, че той го спазва до съвършенство. Това е удивително, защото те му направиха постановка, на база на неговата вярност. Те можеха да използват този мотив, защото знаеха, че той няма да пропусне неговото време за молитва. Всичко обаче завършва добре, защото въпреки постановката, Бог стоеше зад него и онова, което бе предназначено да го събори, всъщност го издигна. Точно това се случва, когато живеете съвършен живот, спрямо Божиите стандарти. Всичко което вашите врагове хвърлят върху вас, само ще ви помага.

Надявам се, че сте предизвикани от живота на Давид. Днес, живейте по начин, който мотивира някои към подобрение, а дразни други, защото всеки вид отговор е по-добър от липса на отговор.

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>