Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Съвършенство, не перфекционизъм

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Данаил 6:3-5

В това време тоя Даниил се отличаваше от другите князе и сатрапите, защото имаше в него превъзходен дух; и царят намисли да го постави над цялото царство.

През последните няколко дни разсъждаваме за съвършенството. Дискутирахме, че сега когато имаме Христовия дух в нас, ние трябва да имаме сърца, които желаят да вършат нещата с още по-голямо съвършенство отколкото досега. Присъствието на Божия дух никога няма да ви направи по-лоши, а винаги по-добри и това е вярно за всяка сфера от живота ви.

За нас е добре да разберем, че има голяма разлика между стремежа към съвършенство и желанието за перфекционизъм. Много често когато хората имат дух на перфекционизъм, те могат да се опитват да правят неща, за които не са способни и по този начин да останат разочаровани. Те може да се опитат да купуват неща, които не могат да си позволят и да се вкарат в много неприятности, дори и фалит. Има разлика между съвършенство и префекционизъм.

За мен съвършенството е просто това: да живеем отдадени да “вършим най-доброто, което можем с онова, което в настоящето притежаваме”. Не живейте в онова, което нямате, а вместо това мобилизирайте изцяло и използвайте с пълния му потенциал, каквото имате. Помнете какво Бог каза на Моисей, когато той стоеше на брега на Червено море, без да знае, какво да направи! Божият отговор към него беше “използвай онова, което имаш в ръката”. Когато той се осмели да използва тоягата, която беше в ръката му, той откри, че нейния потенциал беше по-голям, отколкото си мислеше.

Когато Бог помаже онова, което е в живота ви, невероятни неща могат да се случат. Какво има във вашата ръка (живот) днес, шампиони? Когато сте верен на духа на съвършенството, вашите мечти и намерения ще бъдат изпълнени сега и в бъдеще.

Стремете се към съвършенство, а не към перфектност! Бъдете най-доброто, което можете да бъдете.

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Съвършенство, не перфекционизъм

  1. [...] че сега когато имаме Христовия дух в нас,… (read more) Публикувано на ноември 29, 2022януари 24, 2023Автор [...]

  2. [...] че сега когато имаме Христовия дух в нас,… (read more) Tags: не, новини, перфекционизъм, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>