Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Молитвата – реч към Бога

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 6:5-8

И когато се молите, не бивайте като лицемерите; защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда. А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]. А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате.

Прочетете също Матей 6:9-15 и 6:25-34

Молитвата е просто разговор с Бог. Тя е толкова необходима за християнския живот, като дишането за физическия.

Молитвата е отваряне на вашето сърце към Бог, като към доверен приятел. Представете си, че имате вниманието на най-важната личност в цялата вселена и Той е готов да слуша точно вас. Той е винаги готов, да осъществи обещанията си във вашия живот, както е казал: Еремия 1:12 “Право си видял; защото Аз бързам да изпълня словото Си.

Вярно е, че Бог вече знае всичко, но Той все пак иска вие да покажете вашата вяра в Него и да го почетете, като му го кажете. Библията казва просто “Нямате, защото не просите”. До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна.” Йоан 16:24

Простото изговарянето на реплики е много различно от молитва. Молитвата трябва да произлиза от сърцето и думите няма нужда да бъдат изричане, ако сърцето ни не е в тях. Исус говореше за онези, които изговарят дълги молитви, без в тях да участва в сърцето им  Матей 15:8“Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. Молитвата е винаги език на тялото, изразен чрез устни на вяра.

Исус ни учи да представяме нашите ежедневни нужди пред Бог. Молитвата е време да отхвърлите всеки страх и безпокойство и да предадете всичките си грижи на Него. Молитвата е разтоварване на вашия товар върху Бог. Вместо да се тревожите или позволявате на стреса  да ви завладее, вие  трябва да се молите да и оставите грижите на Бог, който може да направи много повече, отколкото вашите грижи някога ще извършат. Бог няма да отнеме вашите грижи, но както казва словото, вие трябва да хвърлите цялото си безпокойство върху Него, защото Той се грижи за вас.

Някои хора погрешно и може би неосъзнато гледат на молитвата като на инструмент, чрез който те ще мотивират, немотивирания Бог да им даде онова, от което имат нужда, като че Бог не е искал и нашата молитва се е справила с Неговото нежелание. Не, Божието сърце на безкрайна любов към вас е готово да Ви даде повече отколкото някога сте си мислили или молили. Неговото единствено изискване е: Всичко каквото поискате в молитва вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне. Марк 11:24

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Молитвата – реч към Бога

 1. On February 13, 2014 at 21:52 мария said:

  Много пъти съм мислила над това , колко е важно да вярваме , че вече сме получили това , за което молим.
  Това е тънкия момент.Силата на съмнението понякога доминира , над силата на вярата.
  Знам , че Павел ни съветва да живеем според това за което се надяваме а не според това което виждаме.
  В това интимно общуване с Бог, трябва да имаме абсолютно доверие и сигурност ,че той ни чува и откликва с любещо внимание на споделеното от нас.Да си призная , молитвата изречена на глас ми е по трудна.Като че ли мислено съм нон стоп с Бог.Говоря си наум с него.
  Благодаря , че имам привилегията да общувам с най- великата личност във Вселената.Йехова Бог.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>