Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Тотално опростени в Исус Христос

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Колосяни 3:13

 Претърпявайте си един друг и един на друг си прощавайте, ако някой има оплакване против някого, както и Господ е простил вам, така прощавайте и вие.

 

Голямата истина на евангелието е, че Бог вече ни е простил. Той “не ни вменява нашите прегрешения”. Бог не си води записки за нашите грешки, всъщност е отнел нашите грехове далеч от нас и ги е унищожил, “и като изличи противния нам в постановленията Му закон, който беше враждебен нам, махна го отсред и го прикова на кръста” (Колосяни 2:14)

Ние няма нужда да молим Бог да ни прости; ние просто трябва да приемем Неговата прошка. Ние няма нужда да убеждаваме Бог да ни прости; Исус вече го направи чрез жертвата си и цената която Той плати за нас. Прошката е Божия собствена идея, не нещо което ние препоръчваме на Бог, но нещо което той вече ни е осигурил.

Бог е напълно ясен в Исая 44:22, “Изличих като гъста мъгла престъпленията ти, и като облак греховете ти…” В момента в който ние приемем Исус тази истина вече засяга и нас. Бог не помни нашите прегрешения; Той няма запис на нашите падения. Исус който е “Божият Агнец, Който носи греха на света” (Йоан 1;29) отне от нас нашите прегрешения. Нашите грехове не са само временно покрити, те са изтрити и премахнати завинаги от нас. Греховете ни не само са взети от нас, но както вече прочетохме са “изличени” завинаги. “И греховете им и беззаконията им няма да помня вече”(Евреи 10:17). Бог отказва да помни или да му се напомня за нашите прегрешения. Той никога няма да ги извика обратно, завинаги. Нито ще позволи на някого да Му напомни за тях. “Кой ще обвини и Божиите избрани? Бог ли, който ги оправдава?” (Римляни 8:33) Ако Бог няма да се занимава с обвинения срещу вас никога повече, кой би дръзнал да повдигне такива пред Него.

Бог винаги е искал да ни прости греховете, дори и повече от тези които имаме. Всъщност, ако Бог помнеше нашите грехове, Той не би могъл да има каквато и да било връзка с нас. Ако ние помним нашите грехове, ние няма да имаме връзка с Него. Бог не просто игнорира нашите падения, претендирайки, че те не съществуват. Греховете, които са простени са грехове, които вече не съществуват. Ние сме опростени, очистени и напълно освободени от всички наши грехове. Да мислим нещо различно ще означава да се отречем от това, което Исус направи за нас, чрез Неговата смърт и възкресение.

Майк Петцер – Пастор на “Семейна църква Жива Надежда”, Тюсон, Аризона

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>