Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Не поглеждай назад!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Филипяни 3:13-14

 Братя, аз не смятам, че съм уловил, но едно правя – като забравям това, което е назад, и се простирам към това, което е напред, впускам се към прицелната точка за наградата на горното призвание от Бога в Христос Исус.”

Евреи 11:15

 “..и ако наистина, говорейки така, те са пазели в себе си спомена за онова отечество, от което бяха излезли, щяха да намерят случай да се върнат.”

 

След като сте човек с чисто минало от което са били изличени и забравени всички прегрешения и сте били опростени и сте получили абсолютна прошка и оправдание, е задължително да не поглеждате назад. В Евреи 11:15 четем, че ако гледаха назад, те биха имали възможност да се върнат. В миналото Ви са семената на Вашето падение. Не ги посявайте отново в живота си, вкарвайки в настоящето отново частици от миналото си. Както и Исус каза “Никой, който е сложил ръката си на ралото и гледа назад, не е годен за Божието царство” (Лука 9:62). Вашето духовно здраве се поддържа, когато гледате напред. Вие не трябва да го подхранвате с Вашето минало с неговите болки, падения и разочарования. Трябва да неутрализирате миналото си, да го отрежете, защото то вече не е част от Вас. Вие не трябва да прекарвате времето си в самосъжаление за миналото, но вместо това трябва да се радвате за бъдещето, което е ново и истинско.

Вашите корени не са във Вашето минало, но в Христос. Като едно растение Вие черпите сили и живот от корените си. Като ново и крехко растение, Вие сте посяти и присадени в Него.  Той е лозата, а Вие сте клоните. Животът и разбиранията Ви за него са от Исус. Вашата идентичност вече не е в това, което сте направили или това което са Ви направили, но е в това което Исус е направил.

Вашето минало не може да реши проблемите Ви; то всъщност причинява Вашите проблеми. Размислите за миналото не са начина да разберете себе си и Вашите действия. Те всъщност са ново пътуване в сумрачния свят, който е бил причина за всичките Ви проблеми и объркване. Вашето минало не е източника на Вашето освобождение; то е източника на Вашето робство. Вашата референция сега е Исус Христос. Той е Вашето начало и край.

Помнете историята на Йосиф! Той бил презрян и мразен от братята си и продаден в робство в Египет. Йосиф обаче не се оплаквал, нито се отдал на самосъжаление поради съдбата си. Той не позволил неговото минало да провали неговото настояще и да го ограби от Божието предопределено бъдеще. Ето и свидетелството за това В Изход 41:51-52 “Йосиф наименува първородния Манасия, защото си казваше: Бог ме направи да забравя всичките си мъки и целия си бащин дом. А втория наименува Ефрем, защото си казваше: Бог ме направи плодовит в земята на страданието ми.” Искам да забележете реда в който са именувани децата на Йосиф. Първо забравя и в резултат на забравянето след това става плодовит. Без забрава на това, което стои в миналото ние не можем да бъдем плодоносни в това, което ни очаква.

Не позволявайте миналото да ограби бъдещето Ви!

 

Майк Петцер – Пастор на “Семейна църква Жива Надежда”, Тюсон, Аризона

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Не поглеждай назад!

  1. [...] от Бога в Христос Исус.” Евреи 11:15  “..и ако… (read more) Tags: Назад, не, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>