Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Откъде е помощта ви?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Псалми 121:1-3

 Издигам очите си към хълмовете, откъдето иде помощта ми. Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята. Той няма да остави да се поклати кракът ти; Онзи, Който те пази, няма да задреме.

Първите три стиха от този Псалм започват с въпрос, а след това псалмът завършва с убедително изказване и декларация на вяра.

Някога задавали ли сте си въпроса “Откъде идва помощта ми”? Или може би “Откъде ще дойде помощта ми в ситуацията в която съм в момента?”. Отговорът даден в този Псалм е и вашия отговор, шампиони. Вашата помощ, както и да трябва да изглежда тя, идва от Бог. Той е и винаги ще бъде източника на вашата помощ. Така че не гледайте към хълмовете с въпрос, но вместо това погледнете към Господ с възклицание, защото Той няма да ви подведе.

Тук има и една прекрасна квалификация за Бог: “Творец на небето и земята”. Когато разсъждам за това, то Го прави тотално, повече от способен да ми помогне в моята настояща ситуация. Той който хвърля звездите в простора се грижи за мен и се е определил като мой помощник и сигурно убежище.

Друга чудесна част от това обещание е “Той няма да остави да се поклати кракът ти”.  Запомнете, че стъпките на праведния (на тези които са чрез вяра в Христа) са под контрола на Бог. Там където вървите в момента може да изглежда малко хлъзгаво, но Той ще пази от подхлъзване краката ви.

Той е вашата постоянна “подсигурителна” помощ! Той който ви пази няма да задреме, така че е винаги зад вас и никога не сваля очи от вас. Слава на Бога за това, че Той никога не задрямва, но е постоянен в Неговата помощ и подкрепа. Само Той предлага 24/7 услуги (24 часа/7 дни в седмица). Днес Той е вашата помощ.

Позволете на увереността на Давид да бъде и ваша и дори когато сте в затруднение, дори и когато то изглежда като долината на смъртта – не поглеждайте към хълмовете, но отвъд тях. Обърнете очите си към Бог, който ще спаси деня.

Бог да ви благослови!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>