Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Имате ли проблеми с Божието вдъхновение?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

2 Тимотей 3:16-17

 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата; за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело

Днешния стих ни учи, че цялото Писание е полезно за нас – не някое, не само части от него, които харесваме, но всичко. Той също казва, че то е “боговдъхновено”. Това означава, че произхожда от Него. Не само тези части, които са приятни за поучение и наставление, но също и частите които носят понякога поправление и корекция.

Аз вярвам, че един от признаците на зрялост в живота на вярващия е този, че ние развиваме един постоянно растящ апетит за Божието Слово, независимо от това което то носи. Когато сте бебета в Христос вие искате само приятните части, които ви карат да се чувствате сигурни и обичани. Когато започнете да израствате вие придобивате разбирането, че всяка Негова дума е добра за вас и че когато Неговото слово дойде във вашия свят носейки укор и корекция, това е също добро за вас и вие сте също толкова вдъхновени, колкото и от приятните части от Библията.

Никога не забравяйте какво казва Евреи 12:6 – Бог също дисциплинира децата, които обича.

 

И така – Божието вдъхновение (боговдъхновението) обижда ли ви днес? Това което Той иска в момента да адресира притеснява ли ви? Или отговаряте на Неговото ежедневно вдъхновение по зрял начин, знаейки, че то е цялото добро и когато позволите има потенциал да ви екипира за всяко добро дело, което Бог има за вас.

Един съвет от мен: дайте на Господ пълен достъп да ви говори за всичко което Той има нужда.  Ако Той ви носи поучение и наставление – много добре; ако Той се опитва да ви коригира или поправи не се обиждайте или избягвайте боговдъхновението. По-добре се радвайте за това, което Той прави и наблюдавайте как животът ви върви отново от добро към прекрасно.
Бъдете благословени,

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>