Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Защо не наточите острието на брадвата?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Еклисиаст 10:10

Ако се изтъпи брадвата и не се наточи острието, нужна е повече сила, но умението ще донесе успех

Или казано по друг начин:

Използването на тъпа брадва изисква повече сила, така че наточете острието. Това е стойността на мъдростта – тя помага на вашия успех.

Понякога когато ние започваме нов сезон или поемаме ново предизвикателство или ситуация, ние може да бъдем изкушени да вложим повече енергия, дори и когато знаем, че може да не притежаваме такава. Нека поговорим за това – представете си, че същата нова ситуация в която сте изпаднали може да бъде разрешена по два начина. На първо място –  това е по-голяма задача от предходните, но вие използвате вашата брадва и просто влагате повече енергия, като удряте по-силно, използвайки повече сила от преди.  Вторият начин, който е по-умен, е да спрете за момент и да наточите острието на брадвата си. Това ще ви помогне да постигнете повече с всеки удар и да използвате по-малко енергия. Тогава вие може да използвате тази спестена енергия, за да напредвате по-бързо и да свършите по-скоро, ако искате.

Как се отнасяте вие към новите задачи и предизвикателства? По кой начин действате? Опитвате ли се просто да намерите повече сила отнякъде? Опитвате ли се да направите каквото можете, като не спирате дори и за миг да помислите? Защо занапред не послушате съвета в тази статия и да спрете, помислите и … наострите.

Божията мъдрост винаги ще кара нещата да се изострят в живота ви. Ако вие искате по-остър инструмент за това което правите, поучете се от Неговата мъдрост. Тя винаги ще ви помогне да постигнете повече с по-малко усилия и енергия. Не удряйте по-силно, а по-умно.

Поуката

Запомнете: Колкото по-тъпа е брадвата, толкова по-трудна е работата. Използвайте главата си: повече мисъл, по-малко мускули.

Бъдете благословени,

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>