Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Управител или собственик

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

1 Петр 4:10

Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната божия благодат

Тук Библията ни говори, че ние сме управители на многообразната Божия благодат. Каква привилегия само ни е дадена. Реалността  всъщност е, че ние сме управители на нещо много повече. Какво повече? Ами… всичко което имаме. Всички ние имаме нужда понякога да ни бъде припомняно, че ние не сме “собственици”, а само “настойници” на всичко било то финанси, ресурси или дори деца. Всички тези неща принадлежат на Бог и произхождат от Бог в нашия живот за използване, удоволствия и грижа.

Всичко което имаме ни е било дадено от Бог, за да му се радваме, но в същото време и да му осигурим необходимото сериозно настойничество и грижа. Този начин на мислене ни помага, да не се привързваме и “стискаме” силно нещата, които притежаваме, но в същото време да не губим усърдие и старание в необходимата отговорна грижа за тях. Просто да се отървем от всяко нездравословно силно чувство на притежание, което може да имаме.

Особено във връзка с благоденствието, ние трябва винаги да помним, какво се казва във Второзаконие 8:18 “Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство, за да …” Не само нашата сила, образование или вродени способности ни помагат да преуспеем, а Бог който ни дава всички тези неща и повече. Не забравяйте също последните думи: “за да…”. Бог е имал причина, за  всички благословения, които ви е дал, точно както Неговия план с Авраам, беше да благослови много народи чрез него. Така е и с Неговия план за мен и теб. Ще Му позволиш ли да го направи или ще направиш така, че верижната реакция на благословения да спре, когато стигне до твоя живот?

Когато получим благословения, е добре да помним, кой го прави възможно и ни дава сили да го постигнем. Когато го направим ние няма да виждаме себе си вече като собственици на имота си, но само като негови управители за Господа. Чух това веднъж представено по следния начин – “Бог не иска просто да даде неща на вас. Той иска да даде неща чрез вас”. Каква прекрасна привилегия е това, да бъдем някой, на когото Бог може да разчита и използва и чрез когото да предоставя неща на околните, а не само да сме хора, който имат свидетелство какво Бог е дал лично на нас самите.

Когато ние разберем, че ние сме само настойници, тогава започваме да имаме цели и да живеем не само за самите себе си. Започваме да се наслаждаваме на това което Бог ни позволява да имаме, но не се притесняваме да използваме тези неща за това, което Той иска или има нужда. С други думи да позволяваме на нещата да минават през нас, а не да ги държим за себе си.

Ние идваме на този свят без нищо и го напускаме също без нищо. Единственото изключение от тази истина е, че влияем на живота на другите чрез нещата, които Той ни позволява да използваме, докато сме тук.

Бъдете Неговия надежден управител отново и днес и се оглеждайте за допълнителни неща, които Той може да започне да ви поверява.
Бъдете благословени,

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>