Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Предпочитайте другите

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Римляни 12:9-10

Любовта да бъде нелицемерна; отвращавайте се от злото, а прилепяйте се към доброто. Обичайте се един друг с братска любов, напреварвайте се да си отдавате един на друг почест

Това е един от онези “основополагащи” стихове, когато се стигне до разсъждения, какво Господ иска от нас, когато го следваме. Една от характеристиките на последователите на Исус е, че те предпочитат да почитат/предпочитат първо другите. Защо? Просто – защото това е в естеството на Божия Дух, който живее в нас.

Толкова често когато хората мислят или говорят за Духа, те мислят за неясна мъгла или невидима сила, която събаря хората. Да, Божия Дух е Неговата сила и способност, но има и друг начин по който да гледаме на Него: Святият Дух е Духът на Исус, той е Неговата същност, включително и начина Му на мислене. Виждали ли сте някога някой, който пророкува и прави “всички неща”, но въпреки това има недобра същност и живот? Какъв е проблемът? Те са получили дарбите на Духа, но никога не са позволили на плодовете на Духа да станат техни. Сега когато ние сме изпълнени с Духа, същността на Исус трябва да бъде манифестирана от нас и чрез нас, чрез нашето ежедневно ходене в Неговите стардарти. Вярвам, че това е истинското доказателство за променен живот, а не човек, който говори езици или пророкува, а живее греховен живот в следващия момент.

Божията същност трябва да бъде и наша същност в ежедневното ни ходене и един от нейните атрибути е да предпочитаме другите пред нас самите. Всичко свързано с Исус води до предпочитание към другите. Това определено е толкова противоположно на духа на света на който всички ние сме изложени всеки ден. Духът на този свят все повече и повече става “първо аз, всичко останало след това” и така прави все по-важно желанието на Бог за нас да имаме по-добро отношение в живота си.

Представете си влиянието, което църквите биха имали, ако вземат решение да се посветят да “предпочитат другите”, стартирайки от отношенията помежду си, а в последствие да пръснат това отношение към себе-ориентирания свят. Това наистина би променило коренно нещата.

Помислете за това точно днес и сега, защото всичко велико започва с един човек, който започва да прави нещо различно. Може ли това да сте вие? Кого можете да предпочетете пред себе си днес? Знам, че боли да го правите с някои хора понякога, но обикновено това са точно тези, с които вие привличате Божието внимание. Нека живеем с различен дух (отношение). Нека отново изберем да имитираме и освободим характера на Този, чийто Дух живее сега в нас.

Сега след като аз го споменах, вие вече знаете, че ще имате възможност да заживеете така. Тези същите хора вече са излезли от къщите си и са на път да се срещнат с вас. Когато това се случи – предпочетете тях!

Бъдете благословени,

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>