Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Живот със задоволство

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

1 Тимотей 6:6

А благочестието, приемано със задоволство, е голяма печалба; защото нищо не сме донесли на света, нито можем да изнесем нещо

В развитите страни ние живеем в общество, което постоянно ни кара да искаме повече, да купуваме по-големи неща, да обновяваме, да актуализираме и т.н. Няма нищо лошо в просперитета и подобряването на живота, но ние трябва винаги да го правим с дух на задоволство, с разбиране за това колко сме благословени.

Когато хората казват “Аз не съм благословен” това е наистина проблем на виждането; Това ми беше напомнено отново миналата седмица.

По това време ние провеждахме нашата годишна конференция и накрая, след тригодишни опити, посрещнахме наш скъп приятел от Филипините също да присъства на нея. Беше страхотна конференция и моят приятел остана за няколко дни след това. Той започна да ми разказва за дома в който той и семейството му се пренесли и аз слушах, опитвайки се да си представя обстановката на къщата, както той ми я описваше, заедно с неговата жена и четири деца.

Ние стояхме в нашия хол, който не е особено голям от никаква переспектива, просто средна по размер всекидневна и аз го попитах “И колко е голямо вашето жилище?”. Отговорът ме шокира “О, по малък е от вашата всекидневна, но е перфектен размер за нас”. След това той започна да ми показва използвайки нашата всекидневна като модел къде били разположени леглата, мивката и печката. Бях искински учуден как в такова помещение те са успели да съберат всички тези неща, но той също ме предизвика неосъзнавайки моето впечатление – имайки пет деца ние постоянно искахме или мислехме за “повече място”. Няма нищо грешно да искаме това, но също така е важно да спрем и да осъзнаем, че това което имаме в настоящето е толкова повече от това което повечето хора имат по света. Хайде, помислете за това: покрива над главата ни, храната която имаме, чистата вода с едно завъртане на кранчето – списъкът може да е много дълъг и е толкова повече от притежаваното от много хора.

Мисля, че съобщението към мен през този ден беше смесено: да бъда благодарен за това което имам, да не се страхувам да вярвам, че Бог може да ми даде повече, но и да включа благоденствието и на другите, когато това “повече” дойде за мен. Приемането на нещата през “световната переспектива” винаги ще носи благодарност в сърцата ни, защото нека си признаем, обикновено нашия най-лош ден би бил най-прекрасния ден за някой друг, ако си сменим живота с него.

Живейте със задоволство, живейте с благодарност, живейте мислейки за другите!

Бъдете благословени,

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Живот със задоволство

 1. On March 8, 2014 at 08:10 мария said:

  Често си напомням че благодарствената нагласа е важна.
  Благодаря на Бог за благословиите , които имам.
  Да не сткрадам от това , което нямам а да съм доволна от това кжоето притежавам.
  Сегашния свят е обхванат от духа на материализма.Това провокира алчностка и кара хората да имат
  консуматорски дух.
  Хубава и насърчаваща статия.Благодаря.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>