Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Разбирането не е достатъчно, за да промените ситуацията

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Лука 15:17

А когато дойде на себе си, рече: Колко наемници на баща ми имат излишък от хляб, а пък аз умирам от глад! Ще стана да ида при баща си и ще му река: Тате, съгреших против небето и пред тебе..

Тези стихове са свързани с блудния син, за който четем в Лука 15, където Исус проповядваше върху теми свързани с изгубените неща. Това е прекрасна история за млад мъж, който направи няколко глупави грешки, но след това имаше силата и смелостта да промени всичко обратно.

Друг превод използва различен словоред и казва “Когато той се осъзна” и това е нещо, което ние всички правим постоянно, нали? Всички можем да загубим пътя понякога, по различни начини, но тогава верния Бог ни потупва по рамото  с Неговия пръст на доброта и милост и ни позволява да осъзнаем, че това което имаме не е това, което наистина искаме и ние осъзнаваме ситуацията (неочаквано с истина и реализъм). Важното е обаче, какво правим след това.

Осъзнаването само по себе си няма да донесе промяната от която имаме нужда. Трябва да добавим някои други неща към него, както блудният син направи. Следващото нещо което четем за него е, че той реши “Ще стана да ида” и точно в този момент ситуацията започна да се променя към по-добро. Нещата се подобриха само когато той взе решение, а не когато той се осъзна.

Когато имате разбиране за нещо, не забравяйте бързо да прибавите решение към него или в противен случа нещата най-вероятно никога няма да се променят. Както блудният син ние всички имаме нужда от осъзнаване причинено от подтика на Божия Дух; тогава трябва да решим какво ще правим с това разбиране и тогава трябва да имаме смелостта да направим първата крачка към необходимото за произвеждане на желаната промяна. Когато го направите, тогава вашето осъзнаване ще се превърне в реалност. Ако синът от притчата беше останал само с осъзнаването, той щеше да умре хранейки се със свинска храна, докато имаше възможност да яде богато на семейната трапеза.

Целита са мечти с дата или момент на действие прикрепени към тях. Ако просто мечтаете, нищо не се случва, но ако прибавите срокове и дати към мечтите те се реализират.

Помнете, само добрите намерения не носят полза на никого, но осъществените – да.

Бъдете благословени,

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Разбирането не е достатъчно, за да промените ситуацията

  1. [...] съгреших против небето и пред тебе..” Тези… (read more) 0SHARESShareTweet CategoryНовини [...]

  2. [...]  От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… http://www.isus-hristos.com/wp Здравейте, шампиони! Лука 15:17 “А когато дойде на себе си, рече: Колко наемници на баща ми имат излишък от хляб, а пък аз умирам от глад! Ще стана да ида при баща си и ще му река: Тате, съгреших против небето и пред тебе..” Тези… (read more)  [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>