Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бог обича да използва “необещаващи” хора

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

 

Здравейте, шампиони!

Еремия 29:11-14

Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисли за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда. Тогава ще извикате към Мене и ще отидете и ще Ми се помолите; и Аз ще ви послушам. И ще Ме потърсите и ще Ме намерите, като ме потърсите с цялото си сърце. И ще бъда намерен от вас, казва Господ; и ще ви върна от плен

Бог винаги избира да използва хора, от които малко може да се очаква нещо (“необещаващи”), за да извършат невероятни неща.

Когато срещаме Еремия в глава 1 (когато Бог го избира за целите си), не виждаме супер звезда, но някого, който изглежда като напълно обикновен човек. Бог прави това с цел, защото Той не търси супер звезди. Той търси хора, които имат вяра и ще повярват в Него и Неговите обещания, отвъд техните възможности.

Бог не е като съдия от “Х фактор” или “Мюзик айдъл”. Той не избира според нашия вид в момента или нашето настоящо представяне. Вместо това Той избира според това, което Той вижда в нас и Неговото знание какво можем да направим. Вижте какво каза Бог на Еремия, когато той за пръв път се обърна към него и му позволи да разбере Неговите планове.
Еремия 1 :4-6 И Господнето слово дойде към мене: Преди да ти дам образ в утробата, познах те и преди да излезеш от утробата, осветих те. Поставих те за пророк на народите. Тогава казах: О, Господи Еова! Ето, аз не знам да говоря, защото съм дете.

Бог знаеше неговия истински потенцал и възможности преди самия Еремия и това е абсолютна истина и за нас. Когато ние срещнем Бог и го слушаме, тогава ние откриваме, какви са всъщност нашите възможности. Тогава като Еремия и ние се изумяваме какво Бог е вложил предварително в нашия живот и с какъв потенциал ни е екипирал. Бог обича да използва нормални, “необещаващи” хора, защото тогава славата е само Негова. Бог не обича хора, които се обхождат, мислейки че техните дела и успехи са резултат от техните способности и умения. Точно затова чрез Библията виждате как Бог се обръща към обикновени хора и ги моли да вършат неща, които са напълно невъзможни за тях. Знаете ли, че Той прави това и днес?

Той ви вижда по начина по който ви е направил, а не както другите или дори самите вие гледате на себе си. Всеки от нас има от Бог потенциал вложен в себе си, който ние разкриваме, когато Той започне да ни говори.

Бог не вижда или отсъжда, както хората.

Помислете за Давид: когато Бог изпрати пророка Самуил, за да намери заместник за цар Саул, той го изпрати при Есей, който имаше много синове и каза “Тогава аз ще ти покажа, какво да правиш”. Есей изведе всичките си силни и пълни с потенциал синове освен един. Той остава Давид на хълма, за да се грижи за овцете. Пророкът Самуил отиде при всеки един от синовете, всеки силен с естествените си таланти, но за всеки от тях Бог каза “Не”! Тогава Самуил каза на Есай “Има ли и други?”. Тогава той доведе и Давид – малкото овчарче. Великата истина обаче е, че докато другите виждаха овчарчето, Бог видя цар.

И ето какво каза Бог на Самуил:
1 Царе 16:7 “Но Господ каза на Самуил: Не гледай на лицето му, нито на високия му ръст, понеже съм го отхвърлил, защото не е както гледа човек, понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце”

Бог гледа на теб днес през очите на това, което Той е направил ти да бъдеш. Когато се съгласите с това което Той ви казва, като Еремия, потенциалът вложен във вас се активира, за да изпълните Божиите намерения. Въпросът е дали ти ще се съгласиш с това, което Бог ти казва, шампионе. Защо не отделиш един момент, за да прочетеш 1 Царе 16 отново днес и да бъдеш благословен, като видиш, че Бог не избира хората по човешки. Той гледа на сърце, а не на настоящото представяне.

Имай прекрасен ден в който да намериш Бог и Той да те намери!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Бог обича да използва “необещаващи” хора

  1. On September 23, 2014 at 04:31 KERA said:

    AZ OBICHAM BOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>