Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Какво има предвид Бог казвайки “всичко”?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Малахи 3:10

Донесете всички десятъци в хранилището, за да има храна в дома Ми. И опитайте Ме сега в това – казва Господ на силите, дали не ще ви разкрия небесните отвори, за да излея благословение върху вас, той че да не стигне място за него

Какво имате предвид вие, когато казвате всички? Да не би да имате предвид някои, част от или само това което е останало или под всичко имате предвид всичко налично? Знаете ли, Бог също има предвид всичко. Когато трябва да почетем Бог с десятъците си, ние трябва да помним няколко основни неща: първо, Бог вижда всичко, така че не се опитвайте да изкарате, че всичко е всичко, когато то е само част. Второ – помнете, че вие не плащате нещо, а само го връщате. Ние не плащаме десятъци, ние връщаме десетата част на Бог и когато го правим Той, както е обещал, благославя останалите деветдесет процента. Когато проумеете това, вече не е въпрос на “трябва”, а по-скоро “защо да не го направя”.

Когато проучваме темата за десятъците (и почитането на Бог, чрез десятъка си) и в Новия и в Стария завет виждаме, че те трябва да се дават с радост, а не по задължение. Скоро разбираме и че Бог обича първата десета (първата част). Защо? Защото това демонстрира няколко неща:
1. Вашитe приоритети. Когато давате на Бог първата част или десета вие казвате “Ти си на първо място, всички други които чакат за моите пари идват след като аз първо върна на Теб каквото трябва, Господи”

2. Вашата вяра. Това казва “Аз избирам да Ти вярвам”. Нека си признаем, че повечето от нас имаме страшно много неща, за които можем да похарчим десятъка, поне при мен е така. Когато почетем Бог с него ние казваме “Аз Ти вярвам, аз възлагам вярата си в Теб за това от което имам нужда, искам и желая”.

3. Вашата покорство. Бог ви е казал да го направите. Десятъкът не е закон, а принцип на царството, което означава, че е валиден от двете страни на кръста, в двата завета. Ако Бог ти каже да направиш нещо и не ти каже да спреш, ти демонстрираш покорство, като продължаваш да го вярваш и правиш.

Учудващо е когато започнем да говорим за Бог и парите на хората, как внезапно получаваме различни отговори от тях. Всичко от страст до гняв в зависимост от тяхното разбиране за това. Ние трябва да помним, както вече говорихме преди няколко дни, че не трябва да се ядосваме на “пощальона” (пастора/ Църквата), който носи това послание, но да проверим фактите с Онзи, който всъщност е изпратил това съобщение.

Когато става дума за десятъка, според мен има разлика между тези което не могат и тези които не искат. Когато срещам хора, които искат и не могат, аз винаги упражнявам вяра и милост и ги предизвиквам да започнат където могат, по пътя към десятъка. Бог ще види активността на сърцето и ще работи с тях, за да ги направи способни да направят това, което желаят. Но когато някой може, а не иска, аз не се отнасям към него по същия начин. Всъщност не знам какво мога да кажа освен – чети Библията, моли Бог да открие Неговата истина на твоето сърце, за да осъзнаеш Неговата значимост в живота си.

Помнете, че Той не се опитва да ви ограби, а да ви благослови.

Бъдете благословени!
Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

2 Responses to Какво има предвид Бог казвайки “всичко”?

  1. On October 18, 2012 at 04:24 Luben Marinov said:

    В някои преводи(Малахия 3:10),хранилищито се превежда-съкровищницата.Но и в двата случая,става въпрос за храни(пшеница и ечемик).Според авторът,къде е сега “хранилището”?Или както много апологети на учението за десятъка,ще отъждествим съвремените евангелски деноминации и “местни църкви” с храма в Йерусалим?

  2. On October 18, 2012 at 15:55 Стоян Пенчев said:

    Можете да намерите отговора на въпроса си в следващата публикация – “Къде е вашето хранилище”?. Мисля, че авторът е обяснил добре неговото разбиране по темата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>