Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Къде е вашето хранилище?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Малахи 3:10

Донесете всички десятъци в хранилището, за да има храна в дома Ми. И опитайте Ме сега в това – казва Господ на силите, дали не ще ви разкрия небесните отвори, за да излея благословение върху вас, той че да не стигне място за него

Искам да продължим да говорим за десятъка. Библията казва, че ние трябва да принесем целите 10% (десетата част) в хранилището. Какво се има предвид под хранилището? Вървам, че следващата част на стиха ни дава нужното обяснение: “за да има храна в дома Ми”. За мен е очевидно, че когато Библията използва думата хранилище се има предвид Църквата, Божия дом. Така че в коя Църква или хранилище  трябва да занесете десятъците си? Много просто, в тази към която вие принадлежите, тази която се грижи за вас и ви храни с божието слово всяка седмица.

Може да четете това и да нямате локална църква. Моят съвет е следния – намерете си една! Това е една основна часто от съвършенния Божий план за вас, за да станете това, което Той е предопределил за вас. Църквата все още е Божия Дом и все още е Неговия съвършен план, така че направете така, че и вие да живеете в нея. Някои може да кажат “Аз давам моя десятък на телевизионни служения и различни благотворителни организации” – моят проблем с това е, че Бог никога не е казал подобно нещо. Той е казал – донесете десятъците си (всичките) в Моя дом и позволете на водачите на този дом, да ги разпределят според нуждите които съществуват. Съжалявам, но Бог никога не е казал “донесете малко и направете каквото искате с остатъка”. Просто няма такова нещо.

Това е правилното място да говорим и за даренията. Библията говори за десятъци и дарения, но това са две съвсем различни неща. Десятъците са първите 10% от вашите приходи, а даренията са всичко друго, което вие изберете да дарите или посеете над тези десятъци. Истината е, че вие не давате нищо, докато не дадете десятъка си – първо е десятъка, а всичко след това е дарение.

Вашите дарения могат да бъдат посяти като семена където изберете. Когато видите нужда, която докосне сърцето ви, можете да я снабдите с вашите дарения. Десятъкът е друго нещо. Той трябва да отиде в Божия дом, Църквата. Защо? Както се казва в цитата “за да има храна в дома Ми”. Част от тези средства ще бъдат използвани, за да задоволят нужди на хора извън църквата, но църквата не може да направи това ефективно, освен ако има достатъчно ресурси да го направи.

Десятъкът е Божия план за осигурявне на Неговия дом. Този план се проваля, когато хората не го изпълняват. Църквата не трябва да проси “с шапка в ръката” пред общинския съвет или да разчита на продажба на курабийки. Локалните църкви трябва да бъдат обезпечени със средствата на хората, които ги наричат техен духовен дом. Това е велик план, който работи перфектно, когато всички живеят по него.

Извинете ме, че говоря толкова прямо за това, но изглежда има толкова много подвеждащи концепции, които се проповядват и вярват в тази област, че е време да се върнем към простота на това, което учи Библията. Донесете десятъците си на мястото, което наричате своя локална църква. Направете го с радост, като знаете че спомагате вашата църква да променя човешки животи, съдби, общности и дори света чрез служенията и програмите си. След като сте дали десятъците си в Божия дом, направете каквото искате и благословете толкова, колкото можете с това което ви е останало. То е вашето дарение и вие сте свободни да правите каквото искате с него, където искате. Просто се уверете, че давате според Неговия план.

Помнете, че Той не се опитва да ви ограби, а да ви благослови!

Бъдете благословени!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Къде е вашето хранилище?

  1. On February 28, 2019 at 18:17 Vanya Georgieva said:

    https://www.youtube.com/watch?v=7JwgEEOCokA&t=20s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>