Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Тестът

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Малахи 3:10

Донесете всички десятъци в хранилището, за да има храна в дома Ми. И опитайте Ме сега в това – казва Господ на силите, дали не ще ви разкрия небесните отвори, за да излея благословение върху вас, той че да не стигне място за него

Това е едно от малкото места в Библията, в които Бог ви кани да Го тествате. За какво се отнася тази покана да го тествате? Да, сещате се, вас и парите ви. Знам, че за някои това е притеснително, но прочетете целия стих. Бог ни казва да му повярваме и за тази част от живота ни, точно както му вярваме в другите му области, които не са свързани с портфейлите ни. Каква невероятна покана. Помислете си за това - Всемогъщият Бог ви кани да Го тествате. Бог чиято ръка е достатъчно дълга, за да спасява, чийто ухо не е глухо да чува, Бог който със слово създаде всичко, казва на теб и мен “Опитай ме, виж дали съм верен на Моите думи по отношение на твоето снабдяване”

Истината е, че Бог няма нужда от нашите пари. Аз вярвам, че Той всъщност използва парите, за да изпита нашите сърца, да види доколко сме свободни и доколко вярваме в Него. Този стих говори за поканата да Го тестваме, но всъщност всички ние, като ежедневно се занимаваме с нашите финанси, минаваме или се проваляме на теста, който Той ни дава. Защо би ни тествал Той? Защо един родител прави малки тестове с децата си? Не е ли защото той планира да възложи повече отговорности и доверие на децата си? Когато позволявам на малките ми деца да вървят по улицата сами първите няколко пъти, в сърцето си аз чакам деня в който ще мога да им се доверя да отидат до местния магазин без мен.

Принципът е в думите, казващи “Каквото човек прави с малкото, същото ще направи и с многото”. Това е факт. Точно както аз правя тестове с моите деца с намерение да им възложа повече, така и Бог използва между другите неща и парите да изпита сърцата и мотивите ни. Човек може да каже “Когато имам много пари ще почитам Бог и ще бъда великодушен”, но истината е, че най-вероятно няма да го направи. Защо ако не може да бъде верен в малкото, би бил такъв в многото? Чуйте, ние не можем да излъжем Бог. Той е вездесъщ и знае какво ще направим и какво не.

Когато става въпрос за десятъци и дарения, Бог гледа. Когато става въпрос за това, което правим с нашето благосъстояние, Бог гледа. Защо? Защото е мнителен и недоверчив ли? Не, точно обратното – защото Той иска да ни довери повече и гледа дали се отнасяме добре с това което имаме, за да се справим с повече.

Така че, шампиони, Бог ви кани да го изпитате с вашите финанси. Направете каквото Той иска от вас и вижте, дали Той няма да направи това, което е обещал. Помнете обаче, че Той използва финанси и благословения да ни тества, да види докъде сме стигнали в развитието си. Ще издържите ли теста, за да видите какво ви е приготвил Той след това?

Желая ви хубав ден! Живейте, за да давате!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Тестът

  1. On October 6, 2022 at 17:00 Тестът – Evangelsko.info said:

    [...] благословение върху вас, той че да не стигне… (read more) Tags: новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>