Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Светът не може да вземе това, което не е дал!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

 

Здравейте, шампиони!

Евреи 10:35-36

И тъй, не напускайте увереността си, за която има голяма награда. Защото ви е нужно да издържите, та, като извършите Божията воля, да получите обещаното

В Евангелието Исус разкрива дявола като крадец (Йоан 10:10). Той е бил и винаги ще бъде миризлив крадец, с намерение да открадне от Божиите хора. Какво задига крадецът? Важни неща. Какво той винаги е искал да открадне от теб и мен? Отговорът е прост:  всяко добро нещо, което Бог ни е дал.

Нашия мир (този мир, който надвишава всяко човешко знание и пази сърцата ни в Христос)

Нашата радост (тази сила отвъд обикновенното щастие, която ни пази силни дори и в трудни времена)

Нашето откровение/разбиране за праведността (или как Сатана винаги иска да ни върне в “концепцията” на спасението чрез дела и религията базирана на лична праведност)

Аз обаче мисля, че това което той истински, ама наистина иска да открадне е нашата увереност. Защо? Защото в Евреи се казва, че за нея има голяма награда. Той иска да грабне увереността ни по отношение на:

Кои сме ние – дадената ни от Бог идентичност

Какво можем да направим – дадените ни от Бог потенциал и способности

Какво можем да имаме или очакваме – дадените ни от Бог очаквания и обещани земи

Увереността в Бога има голяма награда, защото когато с увереност вие издържате (просто продължавате да правите нещата), ще наследите (ще влезете в притежание) всичко, което Бог ви е обещал. Ако дяволът успее да ви отнеме тази увереност, тогава той може да блокира наследството, което Бог има за вас. Не му позволявайте!

Ако някога сте гледали хората, които обикалят по магазините вие знаете, че можете да определите по начина по който те се държат и движат тези, които са уверени в себе си и тези, които не са. Хората притежаващи увереност имат изправени глави и изпънати рамене и когато вървят сякаш казват “Аз принадлежа на това място”. Точно така Бог иска ние да ходим всеки ден. Неговите думи трябва винаги да ви карат да вдигате глава, изпъвате рамене и да гледате на настоящето с дръзновение и смелост, защото както за Исая, така и за вас е валидно словото – БОГ Е С ТЕБ!

Увереността не е необходимо да е шумна, тя трябва да бъде тиха и със дълбока основа!

Обикновено тихата увереност има повече сила от шумно “разтръбяваната”. Тази тиха увереност която вие имате дълбоко, но сигурно казва “Аз знам, че Бог е с мен и че Неговите обещания за мен са ДА и АМИН. Аз знам, че нещата може да изглеждат странни точно сега, но ТЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ЗА МОЕ ДОБРО”

Исая 30:15 б В безмълвие и увереност е вашата сила

Светът може да ви отнеме само това, което той ви е дал. Точно затова ние не живеем с увереност дадена ни от него а от Бог, защото тогава когато светът или Сатана опитва да я вземе или открадне, можем да кажем “Махни се – това не е твое, така че не можеш да го вземеш!”. Дръжте здраво увереността от Бога днес. Бъдете този герой, който Той ви е призвал да бъдете, защото Бог е с вас, шампиони! Живейте уверено днес, изправете главите си – вие сте Божии чада, а не просяци.

Бъдете благословени!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>