Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Животът ви е узрял за жътва СЕГА!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Йоан 4:35

Не казвате ли: Още четири месеца и жетвата ще дойде? Ето, казвам ви, подигнете очите си и вижте, че нивите са вече бели за жътва.

Един добър съвет, Шампиони: не живейте живота си постоянно мислейки “Ще направя това след няколко месеца”. Най-доброто време да направите много от нещата е сега. Отлагането не ви е добър приятел в живота и не трябва да го третирате като такъв. Да, има моменти в които е добре да чакаме и понякога Бог ни кара да изчакваме или да отделим време, за да постигнем нещо (дълго пътуване). Друг път става въпрос за липса на мотивация от наша страна или просто мнението, че е по-лесно или по-просто да живеем на място наречено “Ще го направя по-късно” и това е отношението и поведението, което аз искам да предизвикам тази сутрин. Исус каза на учениците си, дискутирайки темата за жътвата на душите, не четири месеца а … сега. Аз считам, че има закъснения в нашия живот, които Той иска да премахне.

Живейте с усещането за Carpe Vitam

Вероятно много от вас са чували латинската фраза carpe diem, което значи “грабни деня” (по-литературният превод е “прибери реколтата на деня”). Обичам усещането, че съм грабнал (или ожънал) моя ден, но това не е достатъчно. Има много повече да бъде ожънато и точно затова аз намерих латинската дума за живот и промених фразата на carpe vitam – “грабни живота”!

Има много, добре познати притчи засягащи днешния ден, всяка от които съдържа елемент на мъдрост, например:

-       Рано пиле рано пее

-       Едно днес  е повече от две утре

Навярно знаете и много други. Чували ли сте за тази:

-       Не знаете какво имате, докато не го изгубите

Искам да опровергая или да си позволя да пренапиша последната, защото не мисля, че тя е подходяща за нашия живот на вярващи. Просто не е достатъчно голяма или достатъчно добра за хората, които обичат Бога. Аз официално съм я променил в моя живот/свят на:

-       Знай какво имаш и напълно го оценяй, докато все още го имаш

Помислете за това днес! Какво имате, което не използвате оптимално днес? Има ли неща или хора, които можете да почитате много повече, докато все още ги имате:

-       Здраве

-       Младост

-       Връзки и взаимоотношения

Ето това е нещо, върху което си струва да помислите. Днес знайте какво имате и направете максимума с него и от него – не след четири месеца, но точно днес. Вашият живот е напълно узрял за жътва сега.

Благословен ден!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Животът ви е узрял за жътва СЕГА!

  1. [...] мислейки “Ще направя това след няколко месеца”…. (read more) Tags: ви, Животът, жътва, Зa, новини, сега, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>