Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Когато се молите “намерете вашия начин”!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Матей 6:5-8

Икогато се молите, не бивайте като лицемерите; защото те обичат да се молят, стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците; истина ви казвам, те са получили вече своята награда. А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти възваде (наяве). А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят, че ще бъдат послушани заради многото си говорене. И тъй не бъдете като тях; защото Отец ви знае от какво се нуждаете, преди вие да Му искате.

Нашия личен молитвен живот с Бог трябва да бъде точно такъв: “личен“. Толкова личен всъщност, че ние да осъзнаваме и да се радваме, че той ще бъде различен от молитвения живот на останалите хора и това е ОК. Бог иска вашето време “лице в лице” да бъде уникално за вас и Него, защото тогава то ще бъде автентично, а не просто една религиозна церемония. Той ни е направил много различни, което означава, че начинът за комуникация с Него доставящ ни удоволствие също най-вероятно ще се различава от този на другите хора.

Молитвата малко прилича на танц

Когато става въпрос за танци, всеки човек трябва да намери своя стил и начин. Има определени движения, които може да имитирате и които можем всички да правим, но само когато добавите “аз” фактора към вашия танц той става уникален, жив и оригинален (и може да излежда добър за някои и неуспешен за други). Молитвата е подобно нещо – може да правим определени неща, защото те работят добре за всички, но трябва да има и “лично докосване”,  което да ги направи уникални и истински.

Като купуването на нов костюм

Когато става въпрос за нашя молитвен живот, истината е че това прилича на мъж, който си купува нов костюм. Той може да си купи такъв от магазина за конфекция, където има една мярка за всички хор, които са около неговия ръст и форма или може да отиде при шивач, за да му бъде ушит по мярка, който ще му пасне перфектно и той ще изглежда отлично, когато го носи. Аз вярвам, че вашия молитвен живот намира пълния си потенциал, когато е “по поръчка”, а не когато просто прилича на нечий друг. Молитвата е невероятна превилегия да откриете и развиете интимна връзка с вашия Бог и Спасител, която е уникална и автентична – направете го. Изработването на молитвен живот, който е събразен с вас самите ще ви донесе много повече удовоствие и естественост, отколкото спазването на шаблони.

Да, вдъхновявайте се от методите и навиците на другите хора, но след това отделете време за изработване на ваш личен молитвен живот. Отговорете си на някои прости въпроси като “Кога се чувствате най-добре”, “Къде ви е най-лесно да се молите”, “Обичате ли да го правите в група”, “Четете ли Библията в същото време”, “Кога го правите, в началото или в края”. Това са няколко от възможните множество въпроси, които можете да си зададете, ако наистина искате да създадете молитвен живот, който да обичате и искрено да преживявате.

Когато става дума за комуникация с Бог бъдете себе си и намерете вашия собствен “начин”. Помнете, Той иска автентичност, а не представяне, реализъм вместо забавление!

Бъдете благословенни!

 

Анди
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>