Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Ние преминаваме от сила в сила!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Псалми 84:5-7

Блажени онези човеци, чиято сила е в Тебе, в чието сърце са пътищата към Твоя дом. Минаващи през долината на плача, те я преобръщат в място на извори; и есенният дъжд я покрива с благословения.Те отиват от сила в сила; всеки от тях се явява пред Бога в Сион

Днес е още един ден за пътуване (ходене) с Бог. Аз често мисля и се чудя, как ли са се чувствали първите ученици, които физически са вървяли с Него: вълнението и ежедневните взаимоотношения трябва да са били страхотни. Тогава си спомням, че и аз днес в 21 век имам привилегията да ходя по същия начин с Исус, както го правеха те – Той е жив! Така както те бяха свидетели на свръхестествени чудеса ежедневно, ходейки с Него, така можем и ние. Така както те се научиха да очакват необикновенни неща, да се случат в трудни ситуации, така можем и ние. Той е същият Исус, жив и способен да бъде за нас всичко, което беше за тях.

Псалм 84 ни учи, че ходенето с Бог води нашия живот от сила в сила, не от сила в слабост. Когато се осмелим да вървим ежедневно с Него, Той ни прави силни, там където имаме слабост и ни развива в областите от живота ни, които имат нужда от това. Всеки етап от нашето пътуване подсилва и развива нашия живот за пътя, който все още е пред нас. Помнете какво научихме за ходенето на Давид, когато дойде момента в който той трябваше да повали гиганта (Голиат): той беше готов - неговият живот беше повече от силен. Защо? Защото пътуването (ходенето с Бог) на живота му го беше довело и превело през борби и победи над мечки и лъвове. Голиат беше просто следващата логична победа и Давид беше предопределен да спечели и този сблъсък.

Неговото постоянно ходене с Бог беше това, което го направи силен за това което му предстоеше. Това ще се случи и с вас, ако се отдадете на ежедневно пътуване с Бог. През нещата които изглеждат непреодолими, Той ви изгражда за победи, които ви предстоят. Учениците също вървяха с Исус през трите години на тяхното общение и ставаха все по-силни в техните възможности, знание и увереност. Ние нямаме само три години, а цял живот. Ако Му се отдадете ежедневно, както те направиха, вашият живот също ще преминава от сила в сила.

Помнете, това е пътуване за цял живот, така че останете готови и приготвени да ставате все по-силни, до деня в който ще се явите пред него в Сион. Бъдете благословенни, нека днешния ден ви направи по-силни, като вървите със същия Исус с който ходеха и учениците.
Бъдете благословенни!

Анди
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>