Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Пътуването помага за правилната оценка

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Псалми 84:5-7

Блажени онези човеци, чиято сила е в Тебе, в чието сърце са пътищата към Твоя дом. Минаващи през долината на плача, те я преобръщат в място на извори; и есенният дъжд я покрива с благословения.Те отиват от сила в сила; всеки от тях се явява пред Бога в Сион

И така блаженството (щастие и сила за просперитет) остава с тези които вървят напред, а не с тези които смятат, че са достигнали, паркирани и отказват да се движат повече.

Ние обичаме различните дестинации и пристигането там. Бог обича самото пътуване също толкова, защото по време на пътуването Той прави много неща в нас, които са добри за целия ни живот. Той гледа в книгата на вашия живот, а не само в настоящата й глава. Нека си го признаем, когато става въпрос за обещания от Бог и проявленията им в нашия живот, ние всички сме като група деца на задната седалка на кола, на път за лятната ни ваканция.

Независимо дали сме на път за Дисниленд или просто някой друг град, въпросът който идва от децата на задната седалка е винаги еднакъв – хайде, вие го знаете, или сте го чували или сами сте го задавали преди години. Да, точно такъв е: “Пристигаме ли вече?”. Децата не харесват пътуването. Те харесват бързото пристигане. Междувременно, родителите се наслаждават на пътуването (изключвайки настояванията на децата) и всъщност самото пътуване произвежда търпение и признателност в живота на децата (когато те най-накрая осъзнаят това, те ще го заобичат).

Бог ни е обещал, че ще пристигнем и ние наистина ще го постигнем, но ние както и децата в колата, трябва да запомним, че Бог не бърза. Той знае, че пътуването може да произведе много добри и ефективни неща за нас, които никога няма да се осъществят, ако ние достигнем мигновено целта. Обикновенно по време на пътуването ние научаваме стойностни неща като правилна оценка и признателност. Когато пътувате дълго занякъде вие наистина оценяте по-високо самия момент на пристигането там. Един добър пример би бил спестяването за нещо: вие ще го оцените много по-високо ако спестявате и се лишавате дълго, за да си го купите, отколкото ако просто го вземете на кредит. Пътуването към нещо също предизвиква признателност и висока оценка.

Същото може да се каже и за връзките. Когато вие отделите време за “пътуване” към всеки нов сезон от взаимоотношенията ви с някого, вие оценяте самото пътуване много повече отколкото ако просто се сгодите, ожените и имате деца през първата седмица. Моето пътуване с Джина през последните осемнадесет години произведе в мен чувства на невероятна важност и висока оценка. Мисля си и за изграждането на нашата църква. Ние пътуваме към това с вяра вече тринадесет години и знаем, че един ден ние ще я имаме и тя ще бъде страхотна. Можете да бъдете сигурни, че когато я имаме, ние ще се грижим много добре за нея. Едно от причините е, че през тези години ние използвахме и инвестирахме всичко което имахме за нашите събирания. Срещал съм пастори, които са наследили сгради без никакви усилия и много често не са полагали достатъчно грижи за тях. Не и “Фамилна Църква” – когато я получим, ние ще се грижим за нея. Защо? Пътуването към нея предизвиква висока оценка и стойност за нас. А вие към какво пътувате? Бързате ли, когато Бог не го прави?

Продължавайте да гледате напред към обещанията, но отделете време да се насладите и на пътуването – много е вероятно никога повече да не извървите този път.

Желая ви повече сила, избирайки да живеете още един изпълнен с Бог ден!

Бъдете благословенни!

Анди
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Пътуването помага за правилната оценка

  1. [...] с благословения.Те отиват от сила в сила; всеки… (read more) Tags: Зa, новини, оценка, помага, правилната, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>