Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Използвайте това, което е в ръката ви!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Изход 4:1-5

А Моисей в отговор каза: Но, ето, те няма да ме повярват, нито да послушат думите ми, защото ще рекат: Не ти се е явил Господ. Тогава Господ му каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл. И каза: Хвърли го на земята. И той го хвърли на земята, и стана змия; и Моисей побягна от нея. Но Господ каза на Моисея: Простри ръката си и хвани я за опашката (и той простря ръката си и я хвана, и тя стана жезъл в ръката му);Стори това, за да повярват, че ти се яви Господ, Бог на бащите им, Бог Авраамов, Бог Исааков, и Бог Яковов.

Често когато Бог иска от нас да извършим нещо за Него, ние гледаме към това, което имаме в момента в живота си и се чудим “Как въобще е възможно да се случи това?”. В случая с Моисей ние виждаме, че великия Моисей е чувствал същото. Бог го е изпратил на среща лице в лице с Фараона, за да му каже да освободи израелската нация, които по това време са били роби в Египет. Моисей предвид речевия си проблем е мислел “Добре, какви инструменти ми даваш ти, Господи, защото това което имам и притежавам в момента в живота си, не е достатъчно, за да извърша тази задача?”. Вижте отговора на Бог.

Моисей може би е чакал някакво ново умение или военно снаряжение. Божият отговор бил “Какво имаш в ръката си?”. С това обръщение Бог казва много на нас и на Моисей: Най-важното е, че вие имате всичко необходимо, за да свършите задачата, поставена ви от Бог. Не чакайте за “божествено проявление”, а просто Му позволете да подсили това, което вече имате и сте и тогава, ще се учудите на това, което можете да направите. Моисей носеше тази тояга от години и водеше овцете с нея, но никога не я беше виждал по начина, по който Бог го направи. Обзалагам се, че той никога не си беше представял, че тя можеше да прави трикове и да разделя морета в критични моменти. Трябва да разберем, че както Моисей и ние понякога подценяваме ежедневните неща в живота ни. Всички ние обаче трябва да имаме куража, да видим тези ежедневни неща със същия потенциал и въображение, както го прави Бог.

Истинате е, че това беше наистина обикновенна тояга от дърво, братовчед на клона и чичо на клечката за зъби, но когато Бог я докосна със сила, тогава тя беше способна да асистира на Моисей да спаси нацията. Когато позволите на Бог да използва ежедневните неща във вашия живот вие също ще бъдете изненадани от това, как те наистина могат да го направят. Спрете да мислите за това, което нямате, но започнете да му поверявате това, което имате. Не прекарвайте живота си в чакане на “пратка”, който може да дойде, а започнете да мислите за това, което Бог вече ви е дал в светлината на неговия потенциал, комбинирано с Божията сила. Той е благословил всеки един от нас с различни дарове, възможности и таланти. Дайте ги отново на Него днес и Му позволете да промени това, което виждате като сламка в нещо значимо, което повлиява животи и ситуации.

Спомняте ли си какво направиха учениците, когато срещнаха куция мъж на Красна врата? Той ги помоли за пари, но те му отговориха “Сребро и злато нямаме, но каквото имаме, това ти даваме”. Не прекарвайте живота си, мислейки за това което нямате, но позволете на Бог да направи нещо свръхестествено с това което имате. Така ще постигнете промяната в света.

Когато аз бях спасен винаги гледах на всички образовани и красноречиви говорители и служители и след това ги сравнявах със себе си – необразован и непохватен. Един ден обаче спрях да се сравнявам с тях и да гледам какво нямам и не съм и отдадох на Бог това, което имах за Него за използване. Спомням си точно тази молитва:”Господи, всичко което имам е голяма уста и развинтено въображение, те са твои за използване”. Всички които ме познават, ще се съгласят че Той взе тези възможности, подсили ги и те са много ефективни за Неговото царство днес.

Какво имате в ръката си днес? Предложете го на Бог и наблюдавайте, какво ще се случи!

Бъдете благословенни!

Анди
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

3 Responses to Използвайте това, което е в ръката ви!

  1. [...] му каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл. И… (read more) Tags: ви, Използвайте, което, новини, ръката, [...]

  2. [...] му каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл. И… (read more) Според данни на местните власти пешеходният мост от [...]

  3. [...] му каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл. И… (read more) Според данни на местните власти пешеходният мост от [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>