Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Промяната във вашия ум

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Римляни 12:2

И недейте се съобразява с тоя век (или: свят), но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля, – това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено.

Доста сме говорили, разсъждавайки върху начина, по който ние се отнасяме с промените, когато те дойдат в нашия живот и какво правим, когато самите ние трябва да предизвикаме промяна.

Аз вярвам, че най-ефективната промяна, която може да се случи и да предизвика истинска трансформация в живота на човек e тази, която се случва в неговия начин на мислене. Онзи момент в който вие се решите да “излезете от кутията” на стандартното мислене, особено ако кутията не е основата на истината. Виждате ли, когато в сърцето и ума на човек се осъществява истинска промяна и това тласка живота му в нова посока, той никога не мисли…. стандартно.

Промяната в начина на мислене на човек е според мен истинската дефиниция на покаянието на Новия Завет. Има две различни думи, които се използват обикновенно за покаяние. Едната от тях обикновенно намираме в Стария Завет и това е nacham и в повечето случаи се използва за “скръбно тъгуване” или пълен с угризения/ разкаяние. Това е много емоционално базирано покаяние, което не произвежда много повече от тъга. Другият вид покаяние, което е най-вече използвано в Новия Завет, е metanoia. Тази дума означава “промяна на съзнанието или начина по който мислите”.

Ефективно покаяние според Новия Завет имаме, когато вашия начин на мислене е заменен с по-добро,  базирано на царството такова и вие имате куража да го приемете. Това не означава, че вие не се чувствате зле за нещата който сте направили, но по-скоро да гледате на новия път който ви очаква и да имате смелостта на направите промените, за да поемете твърдо по него. Правейки това, вие поставяте живота си на нов “маршрут”.

Когато позволим на Бог да внесе промени в нашето мислене, сериозното пренасочване към по-добри и по-големи неща може да започне. Когато позволим на Неговата мъдрост да предизвика грешните философии, в които може да сме вярвали, свободата може да ги разчупи на момента и завинаги. Много от промените които се случват в света са външни и ние трябва да решим дали да ги следваме или не, но има и много промени, които стават вътре в нас и никой друг не ги вижда – промените в нашето съзнание. Точно тези промени могат да бъдат най-продуктивни. Това прилича на човек, на който най-накрая му е омръзнало да боледува или да страда за нещо, например да живее в дългове или в някакъв вид зависимост, и той прави някои радикални избори да промени модела си на поведение, който поддържа тези нежелани ефекти. В този момент тези нежелани неща са преодолени и може да започне нов начин на живот.

Какво мислене се опитва Бог да ви накара да промените или подобрите? Какво мъдрост от Бог предизвиква погрешни вярвания в настоящото ви мислене? За нещо наследено ли става въпрос? Шампиони, тръгнете с Бог; приложете Божието Слово; променете начина си на мислене и ще видите как вашият живот ще се промени към по-добро!

Бъдете благословенни!

Анди
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>