Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Включете се в “дърпането на въже” за вашите деца!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Здравейте, шампиони!

Притчи 22: 6

Възпитавай детето отрано в пътя, по който трябвада ходи; и не ще се отклони от него, когато остарее.

Това се отнася за родителите

Въпрос: кой възпитава вашите деца? Днес искам да ви окуража, да продължите да отделяте достатъчно време и усилия за израстването на вашите деца в любов към Бога и разбиране на Неговите пътища. Църковните програми трябва да са само допълнение в тази задача, никога замяна на вашото добро участие, които трябва да предоставите на децата си у дома. Вие трябва да работите съвместно с детската църковна програма, ръка за ръка през седмицата, за да балансирате грешните неща, на които вашите деца са били изложени във всеки един ден от техния живот.

О, колко невинно ние можем да помахаме на децата, когато те тръгват на училище всяка сутрин, без да разбираме напълно, как са се променили нещата от времето когато ние посещавахме училище. Неразбирайки колко по-силен е натиска на порочността сега, от това което познаваме, докато дисциплината е дори по-ниска. Ако само можехме да осъзнаем, при какво и кого ние изпращаме децата си за обучение, най-вероятно щяхме да премислим още веднъж.

Аз веднъж използвах следващия пример като визуално послание към нашата църква. Представете си едно въже за игра “дърпане на въже”. От едната страна са грешните влияния на които вашето дете е изложено постоянно. Помислете как изглеждат те: учители преподаващи добри неща, но също и много грешки относно Бог и живота, с теми които се основават на еволюция вместо сътворение и алтернативни стилове на живот като нормални; музиката която слушат; нещата които гледат по телевизията; мобилните им устройства – тези устройства носят също и неограничен достъп до Интернет; освен това натиска от връстниците им когато те произхождат от невярващи, объркани семейства и домове, също дефиниращи това като морално, весело и нормално; какво да кажем за списанията които ги бомбандират с изображения на какво е “яко”;  филмите с техните перманентно намалящи морални стандарти, които обясняват на вашите деца вместо вас, какво е нормално и приемливо когато става въпрос за морал, изразни средства и насилие.

А какво да кажем за другия край на въжето, който представя Божието влияние в техния живот? О, то е ОК нали? Вие ги водите на църква за два часа на седмица и те посещават детската църква и младежките събирания. Помислете за това: два часа от 168 всяка седмица. Представете си за момент  – това е като футболен отбор от едната страна и двама служители от детската църква от другата. Родители, това просто не е достатъчно, ако вие наистина искате вашите деца да вървят в Божия път. Ние трябва да бъдем активни християнски родители, които водят техните деца при Исус и Неговите пътища в нашите домове през тези 168 часа всяка седмиця. Те просто няма да бъдат достатъчно ефективно тренирани в Божията воля без вие да бъдете вярващите родители, които трябва да сте.

Вземете решение, ако не сте го направили още, че вие няма да оставите Божията работа само на църковните служители, но вместо това проактивно ще работите с тях през седмицата, обучавайки вашите деца в пътищата на Бога, молейки се с тях, говорейки им за нещата, които те виждат в училище и моделирайки Божия живот за тях.

Не чакайте докато стане прекалено късно!
Бъдете благословенни!

Анди
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>