Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Подобаващият отговор е поклонение

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 17: 15-16

И един от тях, като видя, че е изцелен, върна се и със силен глас славеше Бога, и падна на лице при нозете на Исуса, и Му благодареше. И той беше самарянин.

Когато затворя очи и помисля за този самотен прокажен, връщащ се при Исус да благодари за това, което Той беше направил за него, си представям точна и ясна картина на това, което ние наричаме поклонение. Да, той беше самарянин и това означава, че той най-малко вероятно от десетимата някога се беше покланял пред Исус, за това което беше Той, но това прави този факт дори още по-значим.

Поклонението към Исус не е културна необходимост, а нещо задължително за “всеки, чийто живот е бил променен от Него”. Поклонението е подобаващия отговор - нещо което Той заслужава. Исус не само заслужава нашето поклонение, но най-доброто от него.

Запомнете, поклонението е влагането на стойност от вас в някого или нещо (игра на думи на английски – “worship” / “worth-ship”). Когато отделите от вашето време, за да се покланяте на Бог вие влагате от себе си стойност в Него и да, Той точно това заслужава. Основно нещо за осъзнаване е, че ние не Му се покланяме за това което Той прави, а за това което е. Ако се покланяте на Бог, за това което Той прави, вашия духовен живот ще бъде като увеселително влакче – надолу и нагоре, според различните ситуации в живота ви. Ако обаче вие Го хвалите и Му се покланяте за това, което Той е, тогава вие можете да имате постоянство и последователност в поклонението, което само може да расте, когато Той направи нещо добро за вас по един или друг начин.

Бог обича вашето поклонение, защото то е нещо, което вие избирате да направите доброволно. То не може да бъде откраднато или изискано, но е свободно дадено от някого на някой друг. Всяко човешко същество има заложена нужда за поклонение в себе за даване и вие виждате много, които го дават на различни неща и хора ежедневно. Някои се покланят на футболни отбори, други на коли или поп-звезди. Хубаво е за нас да се радваме на други неща, но трябва винаги да сме сигурни, че най-доброто от нашето поклонение (най-върховните ни възгласи на обожание) е запазено за нашия Цар - Исус.

Днес, отдайте на Бог дължимото Му! Отдайте му вашето поклонение! Не го правете само защото ви е дал нещо, а затова което Той е!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс
Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>