Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Вие с поклонниците ли стоите?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 19: 37-40

И когато вече се приближаваше до превалата на Елеонския хълм, цялото множество ученици почнаха да се радват и велегласно да славят Бога за всичките велики дела, които бяха видели, казвайки: Благословен Царят, Който иде в Господното име; мир на небете, и слава във висините! А някои от фарисеите между народа Му рекоха: Учителю, смъмри учениците Си. И Той в отговор рече: Казвам ви, че ако тия млъкнат, то камъните ще извикат.

Основният въпрос тук според мен е “от коя страна на пътя ще стоите вие, когато става въпрос за поклонението, което Той заслужава”.

Исус влезе във великия Ерусалим и когато го направи, беше заобиколен от различни хора. Някои от тях Го славеха пламенно и със силен глас без срам и притеснение. На отсрещната страна на улицата обаче имаше група религиозни хора, който избраха да не се присъединят, но вместо това осъждаха това, което се случваше. Когато се стигна до момента някой да бъде укорен за поведението си, забележете, че според фарисейте това бяха поклонниците.

С цялото им религиозно познание, те не можаха да познаят или оценят Бог, докато в същия момент обикновенните хора, чийто живот бе променен от Бог, не можаха да се сдържат да Му отдадат заслуженото. Моля се, да бъда винаги с хората, които са пламенни последователи и никога с онези, които се оплакват, съдят и мърморят за силата на хвалението. Вие какво мислите?

От друга страна, аз никога не бих се примирил с това, моето място да бъде заето от някакъв вонящ камък. Исус е предопределен да бъде хвален и това което каза в този случай беше, че ако ние не издигнем глас да хвалим Бога, някое друго създание ще го направи. Моят отговор на този факт е, че аз няма да се откажа  от тази страхотна превилегия да се покланям на моя Цар в полза на друг човек и със сигурност не заради някоя скала.

Днес, отделете време да празнувате Неговото присъствие във вашия живот! Уверете се, че на всеки ъгъл вашия живот му отдава славата, която Той заслужва!

Бъдете благословенни и живейте нашироко днес!

Анди Елмс

 

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>