Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Имате ли апетит тази сутрин?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Матей 5:6

Блажени, които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят.

Нямам предвид храната, а вашия апетит за Бог?

Библията казва “Блажени (силни за просперитет, щастливи) са онези, които гладуват и жадуват за правдата”, защото е чудесно нещо, да бъдеш гладен за Бог и онова, което Той обича.

Ето няколко мисли, които да ви накарат да се замислите тази сутрин:

Колко точно сте гладни вие? Искате ли малко пакетче чипс или гала вечеря? Бог е зает да приготвя банкет за вас и мен, но толкова често ние се задоволяваме само с малко шоколадче или мини кроасан. Шампиони, огладнейте – вие никога няма да сте способни да изядете повече от Неговите запаси! Какво ще кажете за това: вашият апетит за Бог мотивира ли другите? Когато една жена е бремена, тя може да има апетит за странни неща на моменти, но тя също знае как да мобилизира хората около нея, за да й набавят нещата които желае (аз лично съм изпитвал това многократно!). Вашият глад за Бог и неговата правда дали мотивира и мобилизира хората от вашия свят също да огладнеят за Него?

Вашият глад или апетит за Него карат ли ви да правите неща, които нормално не бихте свършили? Физическият глад мобилизира човека и духовният глад прави същото. Когато имате апетит за нещо, той ви “раздвижва”. Вие ставате от удобното кресло на апатията, за да се заемете с това, за което сте предопределени. Благодарете на Бог за апетита – той ви предпазва от глад до смърт.

Обещанието от Бог към гладните е посочено в края на стиха: “те ще се наситят”

А вие искате ли да бъдете “наситени” от Бог? Тогава е много просто. Просто поддържайте и култивирайте голям апетит (глад) за Него и аз ви обещавам, че няма да бъдете разочаровани. Той не се опитва да се пошегува с вас. Той се опитва да подбуди глад във вас, за да може да го задоволи след това.

Псалм 107:9

Защото насища жадна душа и гладна душа изпълва с блага.

Останете гладни за Него, шампиони, и за онова, което Той обича!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>