Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бъдете чудото

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Лука 9:16-17

А той взе петте хляба и двете риби, и погледна към небето и ги благослови; и като ги разчупи, даваше на учениците да сложат пред народа. И ядоха и всички се наситиха; и дигнаха къшеите, които им останаха, дванадесет коша.”

Много често хората се оглеждат наоколо, за да видят откъде ще дойде следващото чудо, а всъщност понякога ние трябва да спрем и да погледнем в огледалото, за да осъзнаем, че може би Бог иска ние да бъдем чудото този път. Бог винаги иска да увеличи резултата  и опитностите от нашата вяра, които да посрещнат нуждите на света. За да се случи това, ние трябва да останем посветени и готови да бъдем носителите на чудото, когато то е необходимо.

Бог е този който осигурява силата, но Той винаги търси обикновени хора, които да са инструментите, които Той да използва в нужното време. Вие ще бъдете ли инструментите позиционирани правилно, за следващото нещо което Бог иска да извърши?

Моисей беше необходимия инструмент, който Бог използва, за да освободи нацията, която беше поробена.

Давид беше необходимия инструмет, който Бог използва, за да покаже Неговата сила (противно на всички очаквания) срещу Голиат.

Гидеон беше необходимия инструмент, който Бог използва, за да покаже Неговата сила срещу безбройни армии, за да постигне победата.

Бог търси необходимите, възможните инструменти, които да използва и днес. Позволете ми да опиша това и по друг начин: Той търси хора, които да му партнират в извършване на свръхестествени неща на Земята. Страхотно ще е да си партнираме с живия Бог днес, нали?  Всичко което трябва да направите е това, което споменатите хора извършиха – бъдете готови и “възможни” за Бог и неговите намерения. Не само с част от вас, но с цялото си същество и сила. Тогава ще видите какво ще се случи, когато неограничения и всемогъщ Бог си партнира с посветения и отдаден, наличен живот и сила.

Това е силна комбинация, шампиони!

Бъдете благословенни и живейте свободно и днес!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>