Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Продължавайте да гледате нагоре, дори когато мислите, че не е възможно!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Псалм 40:12

“Защото са ме обкръжили безбройни злини, постигнаха ме беззаконията ми, та не мога да вдигна очите си; те са по-многобройни от космите на главата ми и сърцето ми отпадна.”

Вече цяла седмица си говорим за избора да погледнем нагоре; винаги да сме сигурни, че гледаме достатъчно нависоко, че гледаме към Онзи, който предлага истинско постоянство, сигурност и бъдеще: Исус.

Трябва да превърнем гледането нагоре в наш начин на живот – нещо което правим всеки сезон. Не само когато нещата вървят добре и е лесно да го правим, но и когато нещата не вървят много добре и изисква усилие; когато бурите удрят по лодката на живота ви и всичко във вас иска да се втренчи в океана от проблеми, които са на гърба ви. Не шампиони, има моменти, когато повече от всяко време и всеки сезон трябва да гледаме нагоре и да виждаме Него, защото когато го правим, Той връща нашето близко (настояще) и далечно зрение, за да гледаме отвъд бурята към по-добри времена.

Авторът на днешният Псалм очевидно също е изпитал тези моменти, моменти в които се е чувствал превзет от проблемите. Моменти в които проблемите са били твърде много, за да се преброят, когато чувството е било, сякаш сърцето му би го предало заради това срещу което трябва да се изправи. Всички сме минали през това и най-лошото нещо което можем да направим в тези моменти или сезони, е да погледнем надолу. Ако погледнем надолу, ще останем долу. Най-доброто нещо което може да направим е, чрез вяра да погледнем нагоре. Да погледнем отново лицето на Онзи, който спира всяка буря.

Както казахме по-рано тази седмица, гледането надолу няма да ви помогне, а просто ще увеличи ужаса от настоящата ситуация, в която се намирате. Оглеждането няма да ви помогне – хората може би могат да ви помогнат за момент, но това от което наистина се нуждаете идва от Него, който седи по-нависоко от хълмовете на естествената помощ. Не, трябва да гледате нагоре, дори в центъра на бурите. Може да изглежда много неестествено да го правите, но това трябва да е духовен избор, а не емоционален.

Исус винаги ще ви помага да вдигнете глава, когато вижда, че имате волята да го направите. Оставете Го да ви помогне, да вдигнете глава така, че очите ви да гледат отвъд момента в който сте, към по-добри неща и мирни брегове. Не се отказвайте, погледнете нагоре!  Дори когато става въпрос за края на света и завръщането на Христос да събере неговите хора, ние сме инструктирани да не гледаме наоколо, а да гледаме нагоре. Хайде да живеем с очи насочени към Създателя на нашата съдба във всяка ситуация, пред която се изправим.

Лука 21:28

“А когато почне да става това, изправете се и повдигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.”

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Продължавайте да гледате нагоре, дори когато мислите, че не е възможно!

  1. [...] да погледнем нагоре; винаги да сме сигурни,… (read more) Tags: възможно, гледате, да, дори, Когато, мислите, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>